r
Nosalty Logó

Kapros-tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Kapros-tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 810 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 810 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    264.5 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15459.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1950 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    11258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 4856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés langyos cukros tejben megfuttatott élesztővel állítjuk össze a száraz összetevőket, végén beledolgozzuk az olvasztott vajat.
  2. Fél órát kelesztjük a tésztát, kinyújtjuk, nagy gáztepsibe tesszük.
  3. A tejfölt kikeverjük az öszenyomott fokhagymával és az apróra vágott kaporral, ezt a tészta tetejére kenjük.
  4. Végül megrakjuk az összevágott feltétekkel, sajttal megszórjuk.
  5. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15495
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Bármilyen krémleves után, főfogásnak, de beválik sörkorcsolyának is, kisebb kockákra vágva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt sós tésztára találtam ezt a receptet, lényegi része a kapros tejföl, amivel megkenjük. A feltétet tetszés szerint variálhatjuk.  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...