r
Nosalty Logó

Kapros-tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Kapros-tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 810 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 810 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    264.5 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15459.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1950 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    11258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 4856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés langyos cukros tejben megfuttatott élesztővel állítjuk össze a száraz összetevőket, végén beledolgozzuk az olvasztott vajat.
  2. Fél órát kelesztjük a tésztát, kinyújtjuk, nagy gáztepsibe tesszük.
  3. A tejfölt kikeverjük az öszenyomott fokhagymával és az apróra vágott kaporral, ezt a tészta tetejére kenjük.
  4. Végül megrakjuk az összevágott feltétekkel, sajttal megszórjuk.
  5. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15488
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Bármilyen krémleves után, főfogásnak, de beválik sörkorcsolyának is, kisebb kockákra vágva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt sós tésztára találtam ezt a receptet, lényegi része a kapros tejföl, amivel megkenjük. A feltétet tetszés szerint variálhatjuk.  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk