Kapros-majonézes újburgonya-saláta sült hagymával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g újkrumpli154 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
25g majonéz134 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
3g metélőhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
21g salottahagyma14 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2 kcal
-
50g alma23 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
758
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
12g metélőhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
10 kcal
-
200g alma94 kcal
-
220g tojás277 kcal
Összesen
3033
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
39.2g újkrumpli24 kcal
-
12.9g tejföl26 kcal
-
3.9g majonéz21 kcal
-
7.1g kapor3 kcal
-
0.5g metélőhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
7.2g újhagyma1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
3.3g salottahagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
3.1g halványító zeller0 kcal
-
7.8g alma4 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
Összesen
118
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1091 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 411.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 512 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1280 micro
Összesen
758
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 218.8 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1022 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4364.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 1169 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 427 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 1254 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1645.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2048 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 436 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1062 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 716 micro
-
Kolin: 774 mg
-
Retinol - A vitamin: 1045 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3662 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5121 micro
Összesen
3033
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
118
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Lobogó, sós vízben megfőzzük az újburgonyákat, nem kell nekik sok idő. Ne főzzük szét őket! Míg elkészül, elkészítjük a saláta alapját.
- Egy nagy tálban összekeverjük a majonézes öntet hozzávalóit: a tejfölt, a majonézt, a zöldfűszereket, az apróra vágott újhagymát, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- Felhasználásig hűtőbe tesszük állni.
- Egy nagy serpenyőben összemelegítjük a vajat az olívaolajjal. Hozzáadjuk a vékonyra vágott salottahagymákat és fokhagymákat. Aranybarnára pirítjuk őket.
- Hozzáadjuk a kifőtt, lecsepegtetett újburgonyát, és tovább pirítjuk az egészet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Az egészet még melegen a majonézes alaphoz borítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott almát és zellert, majd jó alaposan összeforgatjuk az egészet.
- Hűtőbe tesszük állni, de akár melegen is fogyaszthatjuk. Főtt tojással, friss kaporral és sült hagymával tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4759
- Feltöltés dátuma: 2022. március 30.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
vegetáriánus ünnepi receptek
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti hidegtálak és saláták
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A burgonyasalátát mindenki szereti, könnyű előre elkészíteni, és egészen variábilis. Nekünk most ez a kedvenc tavaszi újkrumplisaláta-receptünk: a majonézes öntettöl krémes, a ropogós almától és zellertől gazdag, a sült hagymától kap egy extra csavart, és tele van friss kaporral és friss zöldfűszerekkel. Szinte azt kiáltja: itt a tavasz! Tökéletes a húsvéti asztalra köretként vagy önmagában, de grillezéshez vagy piknikhez is kitűnő választás.