r
Nosalty Logó

Kapros-majonézes újburgonya-saláta sült hagymával

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Kapros-majonézes újburgonya-saláta sült hagymával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

758
Kalória
15.9g
Fehérje
57.6g
Szénhidrátok
54.7g
Zsír
411.5g
Víz
255.6g
Koleszterin
8.5g
Rost
13.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    411.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4364.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1645.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1062 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3662 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5121 micro
Összesen 3033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. Lobogó, sós vízben megfőzzük az újburgonyákat, nem kell nekik sok idő. Ne főzzük szét őket! Míg elkészül, elkészítjük a saláta alapját.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a majonézes öntet hozzávalóit: a tejfölt, a majonézt, a zöldfűszereket, az apróra vágott újhagymát, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Felhasználásig hűtőbe tesszük állni.
  4. Egy nagy serpenyőben összemelegítjük a vajat az olívaolajjal. Hozzáadjuk a vékonyra vágott salottahagymákat és fokhagymákat. Aranybarnára pirítjuk őket.
  5. Hozzáadjuk a kifőtt, lecsepegtetett újburgonyát, és tovább pirítjuk az egészet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. Az egészet még melegen a majonézes alaphoz borítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott almát és zellert, majd jó alaposan összeforgatjuk az egészet.
  7. Hűtőbe tesszük állni, de akár melegen is fogyaszthatjuk. Főtt tojással, friss kaporral és sült hagymával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 15 perc

A burgonyasalátát mindenki szereti, könnyű előre elkészíteni, és egészen variábilis. Nekünk most ez a kedvenc tavaszi újkrumplisaláta-receptünk: a majonézes öntettöl krémes, a ropogós almától és zellertől gazdag, a sült hagymától kap egy extra csavart, és tele van friss kaporral és friss zöldfűszerekkel. Szinte azt kiáltja: itt a tavasz! Tökéletes a húsvéti asztalra köretként vagy önmagában, de grillezéshez vagy piknikhez is kitűnő választás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hagyományos babgulyás

Legyen szó csirkepaprikásról, rakott káposztáról, paprikás krumpliról vagy más hagyományos ételről, mind a főzés öröme és a jó ízek jegyében születtek. Ilyen lenne ez a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!