r
Nosalty Logó

Kapros-majonézes újburgonya-saláta sült hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kapros-majonézes újburgonya-saláta sült hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4364.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1645.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1062 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3662 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5121 micro
Összesen 3033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lobogó, sós vízben megfőzzük az újburgonyákat, nem kell nekik sok idő. Ne főzzük szét őket! Míg elkészül, elkészítjük a saláta alapját.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a majonézes öntet hozzávalóit: a tejfölt, a majonézt, a zöldfűszereket, az apróra vágott újhagymát, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Felhasználásig hűtőbe tesszük állni.
  4. Egy nagy serpenyőben összemelegítjük a vajat az olívaolajjal. Hozzáadjuk a vékonyra vágott salottahagymákat és fokhagymákat. Aranybarnára pirítjuk őket.
  5. Hozzáadjuk a kifőtt, lecsepegtetett újburgonyát, és tovább pirítjuk az egészet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. Az egészet még melegen a majonézes alaphoz borítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott almát és zellert, majd jó alaposan összeforgatjuk az egészet.
  7. Hűtőbe tesszük állni, de akár melegen is fogyaszthatjuk. Főtt tojással, friss kaporral és sült hagymával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4729
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 30.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegetáriánus ünnepi receptek
további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták

A burgonyasalátát mindenki szereti, könnyű előre elkészíteni, és egészen variábilis. Nekünk most ez a kedvenc tavaszi újkrumplisaláta-receptünk: a majonézes öntettöl krémes, a ropogós almától és zellertől gazdag, a sült hagymától kap egy extra csavart, és tele van friss kaporral és friss zöldfűszerekkel. Szinte azt kiáltja: itt a tavasz! Tökéletes a húsvéti asztalra köretként vagy önmagában, de grillezéshez vagy piknikhez is kitűnő választás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...