r
Nosalty Logó

Kapros gombaleves

kga
Kapros gombaleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

293
Kalória
5.6g
Fehérje
12g
Szénhidrát
25.2g
Zsír
134.3g
Víz
64.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3129.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    537.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2361 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 1170 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A gombákat vágjuk fel (apró darabokra /csíkokra,ki hogyan szereti).
  2. A vöröshagymát aprítsuk fel kis kockákra.
  3. A kaport és a petrezselymet aprítsuk fel, a kaporból tegyünk félre egy keveset a díszítéshez.
  4. A vajat olvasszuk meg kis lángon, majd tegyük hozzá az apróra vágott hagymát.
  5. A hagymát pirítsuk üvegesre.
  6. A felaprított gombát adjuk a hagymához, és engedjük, hogy levet engedjen.
  7. Ha a gomba levet engedett, adjuk hozzá a petrezselymet, a kaprot, és a szójaszószt.
  8. Öntsük fel húslevessel, vagy 4 dl vízben feloldott 2 húsleveskockával.
  9. Főzzük addig, amíg a gomba puhára nem főtt.
  10. A lisztet a paprikávalés a borssal keverjük simára, majd adjuk hozzákevergetés közben a tejet, keverjük csomómentesre.
  11. Az elkészült keveréket a levessel hígítsuk tovább (kiegyenlítve a hőmérsékletet), majd adjuk hozzá a leveshez.
  12. Adjuk hozzá a fél citrom levét.
  13. Főzzük a levest forrásig.
  14. Ekkor a tejfölt hígítsuk a levessel, majd ha elég híg lett, öntsük vissza.
  15. Pár percig még melegítsük a levest, de felforralni nem szabad!
  16. Sóval ízesítsük a tálalás előtt.
  17. Tálaljuk a leves tetejére szórt kaporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 30 p

A vasárnapi gombaleves új dimenziója, kaporral, szójaszósszal, citromlével.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...