r
Nosalty Logó

Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    197 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8778.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1392 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    3998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    3040.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1375 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    704 micro
  • β-karotin
    6324 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    7688 micro
Összesen 3402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    277 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A jénaiba tesszük az olajat, a mosott rizst, a sót vagy ételízesítőt, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, a jénai tetejét rátesszük, és az előmelegített sütőben középső rácson 45 percig pároljuk, majd még benn hagyjuk 10 percig a sütő kikapcsolása után, hogy teljesen kiperegjen a rizs.
  2. A lábasba tesszük az olajat, a vöröshagymakockákat, az áttört fokhagymát, sót és fedő alatt puhára pároljuk. Beletesszük a pirospaprikát, a nagyobb kockákra vágott csirkemellfilét, átkeverjük, beletesszük a konzerv paradicsomot (lehet házilag eltett is), a borsot, ételízesítőt vagy sót, babért, kaprot, kevés vizet, elkeverjük és főzzük kis lángon, 150 fokon fedő alatt 45-50 percig. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Tegyük bele az üveges sárgahüvelyű zöldbabot, és a szélesebb karikákra vágott virslit.
  4. Összefőzzük, kb. 8-10 perc és kész, tálalhatjuk.
  5. Tálalásnál tejföllel, és kaporral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2764
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Finom házi szörp (esetleg bor). Sok tejföl. :-) Jó melegen tálaljuk a pörköltet és a rizst is. Előtte egy finom zöldborsóleves csipetkével - én azt főztem. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

Házi kacsazsír: vettem 6 kg kacsahájat, és a tisztítása után, egy nagy lábasban, lassú tűzön a kicsikre feldarabolt hájat, szép lassan, lefedve, néhányszor keverve, 5-6 óráig sütjük, nagyon kicsi lángon. Fantasztikus illatok terjengtek a konyhában, már aki ezt szereti, mi igen, és nagyon finom lett a kisült tepertője, és a zsírja is, amivel most egy darabig tudok sütni-főzni. Remélem, máskor is lesz ilyen alkalom, hogy tudok  kacsahájat venni.:-)) Ebből indult ki az ebéd első alapanyaga: a kacsazsír.:-)) Egész egyszerű, de mégis finom pörköltet szerettem volna készíteni, ezúttal csak csirkemellfiléből, gyorsan megvan és finom, feldobta a zöldbab, amihez viszont a babér és a kapor passzolt, mindez egy merész húzás volt, de a végeredmény nekünk ízlett. :-) A rizs remekül ment hozzá, de tálalhatjuk nokedlival is. Most nálunk nagyon sikeres a barna rizs. Az ebéd sikerült, finom volt, hamar elfogyott, ízlett a családnak.. :-)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...