Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
5g kacsazsír0 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
3 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
13 kcal
-
40g víz0 kcal
-
220g zöldbab60 kcal
-
50g füstölt virsli135 kcal
A körethez
A tálaláshoz
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
23g kacsazsír0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
4g só0 kcal
-
17 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
200g víz0 kcal
-
1100g zöldbab300 kcal
-
250g füstölt virsli673 kcal
A körethez
A tálaláshoz
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
0.6g kacsazsír0 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
12.6g csirkemellfilé15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
-
10.1g konzerv paradicsom2 kcal
-
5g víz0 kcal
-
27.7g zöldbab8 kcal
-
6.3g füstölt virsli17 kcal
A körethez
-
10.1g rizs36 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.2g víz0 kcal
A tálaláshoz
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1755.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 608.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 1265 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 2196 micro
-
Lut-zea 1538 micro
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 197 g
Zsír
-
Összesen 102.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8778.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 1392 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 604 mg
-
Foszfor 2457 mg
-
Nátrium 3998 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 3040.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 936 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 437 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1375 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 704 micro
-
β-karotin 6324 micro
-
β-crypt 372 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 7688 micro
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 277 micro
-
Lut-zea 194 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A pörkölthöz
- A jénaiba tesszük az olajat, a mosott rizst, a sót vagy ételízesítőt, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, a jénai tetejét rátesszük, és az előmelegített sütőben középső rácson 45 percig pároljuk, majd még benn hagyjuk 10 percig a sütő kikapcsolása után, hogy teljesen kiperegjen a rizs.
- A lábasba tesszük az olajat, a vöröshagymakockákat, az áttört fokhagymát, sót és fedő alatt puhára pároljuk. Beletesszük a pirospaprikát, a nagyobb kockákra vágott csirkemellfilét, átkeverjük, beletesszük a konzerv paradicsomot (lehet házilag eltett is), a borsot, ételízesítőt vagy sót, babért, kaprot, kevés vizet, elkeverjük és főzzük kis lángon, 150 fokon fedő alatt 45-50 percig. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
- Tegyük bele az üveges sárgahüvelyű zöldbabot, és a szélesebb karikákra vágott virslit.
- Összefőzzük, kb. 8-10 perc és kész, tálalhatjuk.
- Tálalásnál tejföllel, és kaporral díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2764
- Feltöltés dátuma: 2012. február 25.
Ajánló
Finom házi szörp (esetleg bor). Sok tejföl. :-) Jó melegen tálaljuk a pörköltet és a rizst is. Előtte egy finom zöldborsóleves csipetkével - én azt főztem. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Házi kacsazsír: vettem 6 kg kacsahájat, és a tisztítása után, egy nagy lábasban, lassú tűzön a kicsikre feldarabolt hájat, szép lassan, lefedve, néhányszor keverve, 5-6 óráig sütjük, nagyon kicsi lángon. Fantasztikus illatok terjengtek a konyhában, már aki ezt szereti, mi igen, és nagyon finom lett a kisült tepertője, és a zsírja is, amivel most egy darabig tudok sütni-főzni. Remélem, máskor is lesz ilyen alkalom, hogy tudok kacsahájat venni.:-)) Ebből indult ki az ebéd első alapanyaga: a kacsazsír.:-)) Egész egyszerű, de mégis finom pörköltet szerettem volna készíteni, ezúttal csak csirkemellfiléből, gyorsan megvan és finom, feldobta a zöldbab, amihez viszont a babér és a kapor passzolt, mindez egy merész húzás volt, de a végeredmény nekünk ízlett. :-) A rizs remekül ment hozzá, de tálalhatjuk nokedlival is. Most nálunk nagyon sikeres a barna rizs. Az ebéd sikerült, finom volt, hamar elfogyott, ízlett a családnak.. :-)