r
Nosalty Logó

Káposztás lusta lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Káposztás lusta lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Összesen 6505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10724.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    7323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 6505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egy kanál kacsazsíron a káposztát sózva, borsozva megpirítjuk, kihűtjük.
  2. A cukros, langyos tejen az élesztőt felfuttatjuk, majd alulra rakva a folyékony hozzávalókat, felülre a szilárdakat (káposztát is), kenyérsütőgépben dagasztjuk, megkelesztjük. (Ha nincs kenyérsütőgépünk, akkor minden fordítva megy, alul a lisztnek árja, felül a folyadék. Ezt gyúrjuk ruganyos tésztává kézzel.)
  3. Kelesszük egy órán át, és amikor duplájára nőtt, vágjuk darabokra- 14-15 lángos lesz belőle,- formázzuk golyókká és kelesszük még 10-15 percet.
  4. Forrósítsunk fel olajat bőven. Ha elég forró, a lángost húzogassuk szét kézzel, és már mehet is az olajba. Első fele sütésénél fedjük le fedővel, a másodiknál már nem fontos.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15634
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás lusta lángos
Évi néni 1830 recept

Ennek a receptnek az eredetijét, ami nem sokban tér el ettől, legkedvesebb unokanővéremtől kaptam (mikor azon törtem a fejem, hogy én is veszek egy kenyérsütőgépet, mint ő. Ez pedig már 10 éve volt.) Mivel mániám a kelt tésztába a joghurt, ezért változtattam a dolgon. Az eredetiben káposzta sem volt. A lényeg viszont az, -amiről a lángos is kapta a nevét -, hogy ezt az adagot, vagy tetszőlegest bekeverhetünk egyszerre, de nem fontos mindet kisütni, hanem tárolhatjuk a hűtőben lefedve egy edényben, vagy zacskóban napokig és csak annyit veszünk ki belőle, amennyire szükségünk van. Több napig is eláll így a tészta. Másik nagy előnye pedig, hogy nem szívja magába az olajat. Egyszerűen remek recept, amiért örökké hálás leszek az én drága Marikámnak.

Hozzávalók

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...