r
Nosalty Logó

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 7775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    614 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    273 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7222.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    2199 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    2792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    211 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 7775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, feltesszük a tűzre fél deci vízzel, csipetnyi sóval és egy kevés olajjal, és körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt sűrűn kavarjuk, majd akkor lesz igazán jó, ha barnás a színe.
  2. Fél deci meleg tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot és élesztőt, és megkelesztjük meleg helyen.
  3. A lisztbe beletesszük a meleg káposztát, megkelt élesztőt, sót és 1 dl olajat, annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Ha megkelt, 6 részre osztjuk, megtöltjük virslivel ,reszelt sajttal, visszahajtjuk.
  6. A lényeg, hogy forró olajban süssük ki, mert ha nem forró az olaj, akkor nagyon olajos lesz a lángosunk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3390
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Lángos imádóknak!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam, azzal nem rontom el a tésztát, ha beleteszem a káposztát, töltve pedig nagyon finom lett a lángos.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...