r
Nosalty Logó

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1944
Kalória
33.3g
Fehérje
109.2g
Szénhidrátok
153.5g
Zsír
218.4g
Víz
80.8g
Koleszterin
7.7g
Rost
9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 7775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1944 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    614 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    273 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7222.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    2199 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    2792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    873.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    211 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 7775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, feltesszük a tűzre fél deci vízzel, csipetnyi sóval és egy kevés olajjal, és körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt sűrűn kavarjuk, majd akkor lesz igazán jó, ha barnás a színe.
  2. Fél deci meleg tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot és élesztőt, és megkelesztjük meleg helyen.
  3. A lisztbe beletesszük a meleg káposztát, megkelt élesztőt, sót és 1 dl olajat, annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Ha megkelt, 6 részre osztjuk, megtöltjük virslivel ,reszelt sajttal, visszahajtjuk.
  6. A lényeg, hogy forró olajban süssük ki, mert ha nem forró az olaj, akkor nagyon olajos lesz a lángosunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Gondoltam, azzal nem rontom el a tésztát, ha beleteszem a káposztát, töltve pedig nagyon finom lett a lángos.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!