r
Nosalty Logó

Káposztás-juhtúrós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Káposztás-juhtúrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 3672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, lereszeljük. Az olajon 1 ek cukrot karamellizálunk, majd rátesszük a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vizet adva hozzá megdinszteljük. Kihűtjük.
  2. A tejbe 1 mk cukrot teszünk, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  3. Közben a lisztet egy mélyebb tálba mérjük. Hozzáadjuk a juhtúrót, a tejfölt, a margarint, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a sót. Összedolgozzuk. Kb. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha kihűlt a káposzta és megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk, és rákenjük a káposzta felét. Jobbról-balról középre hajtjuk, majd egymásra, ezután alulról-felülről ráhajtjuk. 90 fokban elfordítjuk,majd újra kinyújtjuk, és rákenjük a káposzta másik felét. Újra hajtogatjuk. Ezután 10 percet pihentetjük, majd újra hajtogatjuk. Újra pihentetjük 10 percet, majd kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a pogácsákat. Enyhén felvert tojással lekenjük a tetejüket, és megszórjuk köménymaggal. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. (Én ami lehullik azt nem gyúrom, hanem csak összenyomkodom, majd egyszer újra meghajtogatom, 10 percet pihentetem, és utána szaggatom ki.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5252
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás-juhtúrós pogácsa
Gonoszka1 428 recept

Csináltam káposztás pogácsát, és megmaradt a káposzta fele. A Férjem szereti a pogácsát, így gondoltam, hogy ezt is pogácsának csinálom meg, de felturbóztam juhtúróval. Nagyon finom pogácsa kerekedett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...