r
Nosalty Logó

Káposztás batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Káposztás batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 869 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 869 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4007.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 3475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Finom szálakra vágjuk a káposztát: csapókéssel, mi mással?
  2. Töltelék: lábasban hevítjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, lepirítjuk (karamellizáljuk), hozzáadjuk a finomra vágott káposztát, teljes lángon kevergetjük, míg az összes nedvességet elveszíti, megsül. Sózzuk, borsozzuk, kihűtjük.
  3. Amíg a töltelék hűl, dagasztjuk a tésztát: a foszlós kalácsnál leírtak szerint, az itt megadott mennyiségekkel. 2 buciban kelesztjük.
  4. Hűl a töltelék, kel a tészta. Amikor a tészta a duplájára kelt, négyszögre nyújtjuk: könnyű kézzel négyszögletesre formáljuk a bucikat - először az egyiket - sodrófával, bármilyen alkalmatos szerszámmal téglalapra nyújtjuk (nyújtottam én már tésztát a fakanál nyelével, az alufólia papírhengerével, sok mindennel. A sodrófa mégis a legjobb, de ha nincsen más?.... Nagy úr a szükség!)
  5. A négyszögletesre nyújtott tésztából 20 x 10 cm-es négyzeteket metélünk, a négyszögek közepébe helyezzük a kihűlt tölteléket, ráfordítjuk a tészta másik részét, lenyomkodjuk a széleit és olajozott tepsibe helyezzük a batyukat, olyan messze egymástól, hogy süléskor legyen helyük dagadni.
  6. Forró sütőben kezdjük a sütést, 10 perc után takarékon folytatjuk, míg szép pirosra nem sülnek a batyuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 55349
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 17.

Ajánló

A gyereknek tízóraira, bárkinek uzsonnára, Kártyapartihoz, italozáshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás batyu
Harmathy Ildikó 313 recept

A káposztás batyu a káposztás rétes rokona, csak praktikusabb, amikor a gyereknek kell tízórait csomagolni. Kártyapartikhoz is praktikusabb: nem lesz maszatos a kéz!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...