Káposztás batyu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
A töltelékhez
-
100g káposzta20 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A kenéshez
-
14g tojás17 kcal
Összesen
869
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
4g só0 kcal
-
400g tej224 kcal
A töltelékhez
-
400g káposzta80 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3475
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
31.4g finomliszt114 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
25.1g tej14 kcal
A töltelékhez
-
25.1g káposzta5 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A kenéshez
-
3.5g tojás4 kcal
Összesen
217
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1001.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 492 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 113.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
869
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.4 g
Zsír
-
Összesen 148.5 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4007.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 731 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 911 mg
-
Nátrium 1969 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 441.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 453.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 253 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 673 micro
Összesen
3475
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
1 db tojás
-
12 db édesítőszer
-
5 dkg vaj
-
1 kk só
A töltelékhez
-
40 dkg káposzta
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukor
-
só ízlés szerint
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Finom szálakra vágjuk a káposztát: csapókéssel, mi mással?
- Töltelék: lábasban hevítjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, lepirítjuk (karamellizáljuk), hozzáadjuk a finomra vágott káposztát, teljes lángon kevergetjük, míg az összes nedvességet elveszíti, megsül. Sózzuk, borsozzuk, kihűtjük.
- Amíg a töltelék hűl, dagasztjuk a tésztát: a foszlós kalácsnál leírtak szerint, az itt megadott mennyiségekkel. 2 buciban kelesztjük.
- Hűl a töltelék, kel a tészta. Amikor a tészta a duplájára kelt, négyszögre nyújtjuk: könnyű kézzel négyszögletesre formáljuk a bucikat - először az egyiket - sodrófával, bármilyen alkalmatos szerszámmal téglalapra nyújtjuk (nyújtottam én már tésztát a fakanál nyelével, az alufólia papírhengerével, sok mindennel. A sodrófa mégis a legjobb, de ha nincsen más?.... Nagy úr a szükség!)
- A négyszögletesre nyújtott tésztából 20 x 10 cm-es négyzeteket metélünk, a négyszögek közepébe helyezzük a kihűlt tölteléket, ráfordítjuk a tészta másik részét, lenyomkodjuk a széleit és olajozott tepsibe helyezzük a batyukat, olyan messze egymástól, hogy süléskor legyen helyük dagadni.
- Forró sütőben kezdjük a sütést, 10 perc után takarékon folytatjuk, míg szép pirosra nem sülnek a batyuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 55349
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 17.
Ajánló
A gyereknek tízóraira, bárkinek uzsonnára, Kártyapartihoz, italozáshoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
A káposztás batyu a káposztás rétes rokona, csak praktikusabb, amikor a gyereknek kell tízórait csomagolni. Kártyapartikhoz is praktikusabb: nem lesz maszatos a kéz!