Káposztaleves csipkedett tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
3g sertészsír23 kcal
-
55 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
67g csirkemellfilé80 kcal
-
67g káposzta13 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
333g csirke alaplé23 kcal
-
29g tejföl58 kcal
A csipkedett tésztához
-
9g tojás12 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
340
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
15g sertészsír135 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
400g káposzta80 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
2000g csirke alaplé140 kcal
-
175g tejföl347 kcal
A csipkedett tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2035
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
0.4g sertészsír3 kcal
-
1.2g füstölt szalonna8 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
6.5g zeller2 kcal
-
10g csirkemellfilé12 kcal
-
10g káposzta2 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
1.5g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4.2g citrom1 kcal
-
49.8g csirke alaplé3 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
A csipkedett tésztához
-
1.4g tojás2 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
50
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1674.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 1189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 235.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 843 micro
-
β-karotin 2690 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1105 micro
Összesen
340
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.5 g
Zsír
-
Összesen 101.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10045.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 734 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1690 mg
-
Nátrium 7132 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1415.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1886 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 1344 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 611 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 5058 micro
-
β-karotin 16140 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6631 micro
Összesen
2035
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
5 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db zeller
-
40 dkg csirkemellfilé
-
40 dkg káposzta
-
2 db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor bazsalikom
-
babérlevél ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db citrom
-
175 g tejföl
A csipkedett tésztához
Elkészítés
A leveshez
- A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a szükséges zsír/olaj hozzáadása után hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és az apróra vágott zellert. Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst, és lepirítjuk, ezután hozzáadjuk a finomra vágott káposztát és a felkarikázott sárgarépát, valamint a zöldfűszereket és a majorannát, és megborsozzuk.
- Miután a káposzta levet eresztett és kicsit megpirult, felöntjük csirke alaplével (vagy hozzáadunk egy leveskockát és annyi vizet, hogy épp ellepje), valamint a citromot félbevágva és kimagozva is beledobjuk.
- Amíg a leves fedő alatt, alacsony lángon fő (ez kb. 2 óra, amíg a káposzta vajpuha nem lesz), egy tojásból és annyi lisztből, amennyivel gyurma állagúra tudjuk gyúrni, friss tésztát készítünk, és lecsipkedjük, majd még egyszer lisztbe megforgatjuk (ez fogja a rántást adni a ragunak).
- Ha a káposzta puhára főtt, belekeverjük a tejfölt és a pirospaprikát, és hozzáadjuk a tésztát, amivel kb. 15 perc alatt készre főzzük.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8312
- Feltöltés dátuma: 2013. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szép káposztát vásároltunk a kedvesemmel, gondoltam, főzök belőle valami finomat...