r
Nosalty Logó

Káposztaleves csipkedett tésztával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Káposztaleves csipkedett tésztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A csipkedett tésztához

340
Kalória
20.6g
Fehérje
21.3g
Szénhidrátok
17g
Zsír
235.9g
Víz
105.8g
Koleszterin
4.2g
Rost
6.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A csipkedett tésztához

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A csipkedett tésztához

Összesen 2035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A csipkedett tésztához

Összesen 50 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    843 micro
  • β-karotin
    2690 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10045.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    7132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    5058 micro
  • β-karotin
    16140 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6631 micro
Összesen 2035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a szükséges zsír/olaj hozzáadása után hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és az apróra vágott zellert. Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst, és lepirítjuk, ezután hozzáadjuk a finomra vágott káposztát és a felkarikázott sárgarépát, valamint a zöldfűszereket és a majorannát, és megborsozzuk.
  2. Miután a káposzta levet eresztett és kicsit megpirult, felöntjük csirke alaplével (vagy hozzáadunk egy leveskockát és annyi vizet, hogy épp ellepje), valamint a citromot félbevágva és kimagozva is beledobjuk.
  3. Amíg a leves fedő alatt, alacsony lángon fő (ez kb. 2 óra, amíg a káposzta vajpuha nem lesz), egy tojásból és annyi lisztből, amennyivel gyurma állagúra tudjuk gyúrni, friss tésztát készítünk, és lecsipkedjük, majd még egyszer lisztbe megforgatjuk (ez fogja a rántást adni a ragunak).
  4. Ha a káposzta puhára főtt, belekeverjük a tejfölt és a pirospaprikát, és hozzáadjuk a tésztát, amivel kb. 15 perc alatt készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

Szép káposztát vásároltunk a kedvesemmel, gondoltam, főzök belőle valami finomat...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!