Káposztakrémleves bacon chipsszel, sonkahabbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
A leveshez
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g sonkahagyma5 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
A sonkahabhoz
-
50g sonka69 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
554
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
A leveshez
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g sonkahagyma22 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A sonkahabhoz
-
200g sonka276 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
2221
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
A leveshez
-
19.4g savanyú káposzta4 kcal
-
2.4g füstölt szalonna16 kcal
-
24.3g főzőtejszín32 kcal
-
24.3g csirke alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g sonkahagyma1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
A sonkahabhoz
-
9.7g sonka13 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
4.5g újhagyma1 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
108
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2245.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 1748 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 252.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 635 micro
Összesen
554
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.6 g
Zsír
-
Összesen 179.7 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 932 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8983.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 820 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 949 mg
-
Nátrium 6991 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1008.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 584 mg
-
Retinol - A vitamin: 1246 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 599 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2541 micro
Összesen
2221
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
40 dkg savanyú káposzta
-
5 dkg füstölt szalonna
-
5 dl főzőtejszín
-
5 dl csirke alaplé
-
só ízlés szerint
-
6 dkg sonkahagyma
-
borsikafű ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
A sonkahabhoz
-
20 dkg sonka
-
8 dkg vaj
-
1 közepes db újhagyma
-
3 db lapzselatin
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- Kezdjük a levessel:
- A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk.
- Icipicire vágjuk a sonkahagymát és a fokhagymát, vigyázva ujjbegyeinkre, mert azok nem fognak kelleni a levesbe.
- A szalonnához hozzáadjuk a felvágott sonkahagymát és a fokhagymát.
- Megpirítjuk, majd rátesszük az átmosott savanyú káposztát.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd az egészet felöltjük a csirke alaplével.
- Jó puhára főzzük az egészet, kóstolunk, utánaízesítünk, majd összeturmixoljuk, végül tejszínnel dúsítjuk.
- Tálaláskor chiliolajjal, bacon chipsszel és az alább szereplő sonkahabbal dekorálhatjuk.
- A sonkahab elkészítése
- A füstölt sonkát megmossuk, megfőzzük, ledaráljuk.
- Újhagymát és koriandert lepirítunk, és hozzákeverjük a sonkadarálékhoz.
- Vízgőz fölé tesszük a vajat, megolvasztjuk.
- A felolvasztott vajhoz hozzátesszük a sonka-újhagyma-korriander keveréket, plusz a tojások sárgáját és a lapzselatinokat is.
- Óvatosan sózzuk, borsozzuk, tényleg csak csippentésnyire.
- Ha kihűlt, akkor a tojások maradék fehérjéjével fellazítjuk.
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4129
- Feltöltés dátuma: 2011. január 29.
Ajánló
Pálinka mellé különösen :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kitaláltunk egy Pálinka Vacsorát, február elejére, sok-sok pálinka különlegességgel és ehhez kreáltunk egy külön egyedi menüt. Ennek egyik fogása lett ez a könnyű, ámde tartalmas leves. Ízében gazdag, energiadús és kellően magyaros, mi nagyon megszerettük. Bízunk benne, nemcsak vacsoravendégeink körében, de az otthoni asztalok mellett is elismerésre talál.