r
Nosalty Logó

Káposztakrémleves bacon chipsszel, sonkahabbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Káposztakrémleves bacon chipsszel, sonkahabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sonkahabhoz

Összesen 554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sonkahabhoz

Összesen 2221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sonkahabhoz

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8983.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    6991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1246 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2541 micro
Összesen 2221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sonkahabhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Kezdjük a levessel:
  2. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk.
  3. Icipicire vágjuk a sonkahagymát és a fokhagymát, vigyázva ujjbegyeinkre, mert azok nem fognak kelleni a levesbe.
  4. A szalonnához hozzáadjuk a felvágott sonkahagymát és a fokhagymát.
  5. Megpirítjuk, majd rátesszük az átmosott savanyú káposztát.
  6. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd az egészet felöltjük a csirke alaplével.
  7. Jó puhára főzzük az egészet, kóstolunk, utánaízesítünk, majd összeturmixoljuk, végül tejszínnel dúsítjuk.
  8. Tálaláskor chiliolajjal, bacon chipsszel és az alább szereplő sonkahabbal dekorálhatjuk.
  9. A sonkahab elkészítése
  10. A füstölt sonkát megmossuk, megfőzzük, ledaráljuk.
  11. Újhagymát és koriandert lepirítunk, és hozzákeverjük a sonkadarálékhoz.
  12. Vízgőz fölé tesszük a vajat, megolvasztjuk.
  13. A felolvasztott vajhoz hozzátesszük a sonka-újhagyma-korriander keveréket, plusz a tojások sárgáját és a lapzselatinokat is.
  14. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, tényleg csak csippentésnyire.
  15. Ha kihűlt, akkor a tojások maradék fehérjéjével fellazítjuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4129
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

Pálinka mellé különösen :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kitaláltunk egy Pálinka Vacsorát, február elejére, sok-sok pálinka különlegességgel és ehhez kreáltunk egy külön egyedi menüt. Ennek egyik fogása lett ez a könnyű, ámde tartalmas leves. Ízében gazdag, energiadús és kellően magyaros, mi nagyon megszerettük. Bízunk benne, nemcsak vacsoravendégeink körében, de az otthoni asztalok mellett is elismerésre talál.  

Hozzávalók

A leveshez

A sonkahabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...