r
Nosalty Logó

Káposztakrémleves bacon chipsszel, sonkahabbal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Káposztakrémleves bacon chipsszel, sonkahabbal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A sonkahabhoz

554
Kalória
21.7g
Fehérje
12.7g
Szénhidrátok
44.9g
Zsír
252.2g
Víz
233g
Koleszterin
3.5g
Rost
8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sonkahabhoz

Összesen 554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sonkahabhoz

Összesen 2221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sonkahabhoz

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8983.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    6991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1008.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1246 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2541 micro
Összesen 2221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Kezdjük a levessel:
  2. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk.
  3. Icipicire vágjuk a sonkahagymát és a fokhagymát, vigyázva ujjbegyeinkre, mert azok nem fognak kelleni a levesbe.
  4. A szalonnához hozzáadjuk a felvágott sonkahagymát és a fokhagymát.
  5. Megpirítjuk, majd rátesszük az átmosott savanyú káposztát.
  6. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd az egészet felöltjük a csirke alaplével.
  7. Jó puhára főzzük az egészet, kóstolunk, utánaízesítünk, majd összeturmixoljuk, végül tejszínnel dúsítjuk.
  8. Tálaláskor chiliolajjal, bacon chipsszel és az alább szereplő sonkahabbal dekorálhatjuk.
  9. A sonkahab elkészítése
  10. A füstölt sonkát megmossuk, megfőzzük, ledaráljuk.
  11. Újhagymát és koriandert lepirítunk, és hozzákeverjük a sonkadarálékhoz.
  12. Vízgőz fölé tesszük a vajat, megolvasztjuk.
  13. A felolvasztott vajhoz hozzátesszük a sonka-újhagyma-korriander keveréket, plusz a tojások sárgáját és a lapzselatinokat is.
  14. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, tényleg csak csippentésnyire.
  15. Ha kihűlt, akkor a tojások maradék fehérjéjével fellazítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Kitaláltunk egy Pálinka Vacsorát, február elejére, sok-sok pálinka különlegességgel és ehhez kreáltunk egy külön egyedi menüt. Ennek egyik fogása lett ez a könnyű, ámde tartalmas leves. Ízében gazdag, energiadús és kellően magyaros, mi nagyon megszerettük. Bízunk benne, nemcsak vacsoravendégeink körében, de az otthoni asztalok mellett is elismerésre talál.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!