Káposztakolbász
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A káposztakolbászhoz
-
400g káposzta80 kcal
-
83g sertéshús138 kcal
-
83g marhahús118 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
15g fehér hagyma5 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kapor0 kcal
A szószhoz
-
12 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
A göngyöléshez
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
17g tejföl33 kcal
Összesen
647
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A káposztakolbászhoz
-
2400g káposzta480 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
500g marhahús710 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kapor0 kcal
A szószhoz
-
71 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
A göngyöléshez
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
3886
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A káposztakolbászhoz
-
56.2g káposzta11 kcal
-
11.7g sertéshús19 kcal
-
11.7g marhahús17 kcal
-
4.7g rizs17 kcal
-
2.1g fehér hagyma1 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kapor0 kcal
A szószhoz
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
7g paradicsomlé1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
A göngyöléshez
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
Összesen
92
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1045.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 499.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
647
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 272.6 g
Zsír
-
Összesen 175 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 954 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6272.7 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 359 mg
-
Kálcium 1018 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 581 mg
-
Foszfor 3184 mg
-
Nátrium 1051 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 308.1 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 2998.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 920 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 1469 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1428 micro
-
Kolin: 1118 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 634 micro
-
β-karotin 1642 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
3886
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 634 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
A káposztakolbászhoz
-
1 nagy fej káposzta
-
50 dkg sertéshús
-
50 dkg marhahús
-
20 dkg rizs
-
1 közepes db fehér hagyma
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A szószhoz
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 púpozott ek finomliszt
-
3 dl paradicsomlé
-
só ízlés szerint
A göngyöléshez
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 dl tejföl
Elkészítés
A káposztakolbászhoz
- A kétféle húst a hagymával együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a rizst és a fűszereket.
- A káposztafejet egy nagyobb fazékba forró, enyhén sós vízbe tesszük, majd leszedjük a leveleket, ami megpuhult. Ha szükséges, újra visszatesszük a forró vízbe, amíg az összes levelet le tudjuk hámozni. A levelekről levágjuk az ereket, majd megtöltjük a hústöltelékkel, és a szokásosnál hosszabb tölteléket készítünk.
- Egy lábos alját kibéleljük vékony szalonnaszeletekkel, belehelyezzük a "káposztakolbászokat."
- Felöntjük forró, enyhén sós vízzel, hozzáadjuk a kaprot és a borsikafűt, lefedjük, és készre főzzük.
- A mártáshoz az olajat felmelegítjük, a liszttel fehéredésig hevítjük, felöntjük a paradicsomlével, sóval, cukorral ízesítjük, majd besűrítjük.
- A káposztát a mártással és tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1666
- Feltöltés dátuma: 2013. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Mivel mi nem szeretjük a nagyon füstölt ízeket, ezért a lábos aljára nem tettem szalonnát, hanem amikor megfőtt, minden töltelékre 1-1 szelet császárszalonnát tettem, és 10 percre a sütőbe toltam. Ezúttal nem paradicsomszósszal, hanem tejföllel és házi ketchuppal tálaltam. Ha a rizst nem főzzük elő, ajánlatos a töltelék masszához vizet vagy húsalaplét adni, hogy a töltelék ne legyen száraz a rizs miatt. A recept az "Erdélyi Konyha kalendáriumból" származik.