r
Nosalty Logó

Káposztakolbász

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Káposztakolbász
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Összesen 3886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.6 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6272.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    1018 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    3184 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2998.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    920 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    1469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1428 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 3886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Elkészítés

A káposztakolbászhoz

  1. A kétféle húst a hagymával együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a rizst és a fűszereket.
  2. A káposztafejet egy nagyobb fazékba forró, enyhén sós vízbe tesszük, majd leszedjük a leveleket, ami megpuhult. Ha szükséges, újra visszatesszük a forró vízbe, amíg az összes levelet le tudjuk hámozni. A levelekről levágjuk az ereket, majd megtöltjük a hústöltelékkel, és a szokásosnál hosszabb tölteléket készítünk.
  3. Egy lábos alját kibéleljük vékony szalonnaszeletekkel, belehelyezzük a "káposztakolbászokat."
  4. Felöntjük forró, enyhén sós vízzel, hozzáadjuk a kaprot és a borsikafűt, lefedjük, és készre főzzük.
  5. A mártáshoz az olajat felmelegítjük, a liszttel fehéredésig hevítjük, felöntjük a paradicsomlével, sóval, cukorral ízesítjük, majd besűrítjük.
  6. A káposztát a mártással és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1666
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztakolbász
Csiki Piroska 230 recept

Mivel mi nem szeretjük a nagyon füstölt ízeket, ezért a lábos aljára nem tettem szalonnát, hanem amikor megfőtt, minden töltelékre 1-1 szelet császárszalonnát tettem, és 10 percre a sütőbe toltam. Ezúttal nem paradicsomszósszal, hanem tejföllel és házi ketchuppal tálaltam. Ha a rizst nem főzzük elő, ajánlatos a töltelék masszához vizet vagy húsalaplét adni, hogy a töltelék ne legyen száraz a rizs miatt. A recept az "Erdélyi Konyha kalendáriumból" származik.  

Hozzávalók

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...