r
Nosalty Logó

Kanpaszulyleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Latika
Kanpaszulyleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2534.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10137 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1043 mg
  • Foszfor
    3056 mg
  • Nátrium
    4294 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    2697.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1755 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11866 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a babbal kb. megegyező nagyságúra vágjuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és a zsíron megdinszteljük. (Én, amikor a hagyma elkezd egy kissé színt váltani (kezd pirulni), öntök bele kb. fél deci hideg vizet, hogy felpuhuljon a hagyma, így könnyebben szétfő.)
  2. Közben felkockázzuk a húst, és felszeleteljük vékonyra a kolbászt. Mikor a hagyma kész, belerakjuk a húst, lepirítjuk egy kissé, majd hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát, fűszerpaprikát, borsot, sózzuk ízlés szerint, és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  3. Mikor a húsunk félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket és a babot, illetve beledobjuk a tárkonyt és a babérlevelet, majd újra felengedjük.
  4. Mikor az összes hozzávaló megfőtt, a tejfölt kikeverjük a liszttel, a leves levéből egy merőkanálnyival ismét elkeverjük, majd az egésszel egy kissé besűrítjük a levest. A főzés végén még ellenőrizzük, hogy elég sós, esetleg aki szereti, kis csipetkével még feldobhatja.
  5. Friss kenyérrel, erős zöldpaprikával isteni!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1998
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 15.

Ajánló

A levest követően valami kelt tésztás sütit "illik" enni. Legutóbb kakaós-mogyorós csigát készítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Latika 1 recept

Imádom a babot, és apósoméktól rekviráltam egy kis fejtett lóbabot. Apósom csak "kanpaszulyként" nevezi - innen az étel neve is. Egy pénteki napon szerettem volna egy tartalmas levessel kedveskedni a családnak, és természetesen magamnak is, ezért úgy gondoltam most jöhet a paszuly! Gyorsan megfő, nem kell áztatni és finom puha - imádjuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...