Kanpaszulyleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Latika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g sertéscomb273 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
100g fejtett lóbab333 kcal
-
50g lángolt kolbász226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
1033
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
400g fejtett lóbab1332 kcal
-
200g lángolt kolbász904 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
4133
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16.1g sertéscomb29 kcal
-
0.4g sertészsír4 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
4.8g fehérrépa3 kcal
-
4.8g karalábé1 kcal
-
4.3g zeller2 kcal
-
10.7g fejtett lóbab36 kcal
-
5.4g lángolt kolbász24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
40.2g víz0 kcal
Összesen
112
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.3 g
Zsír
-
Összesen 48.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2534.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 764 mg
-
Nátrium 1073 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 674.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2967 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
1033
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 273.3 g
Zsír
-
Összesen 192.8 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10137 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1469 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 1043 mg
-
Foszfor 3056 mg
-
Nátrium 4294 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 2697.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1408 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1755 micro
-
Kolin: 772 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11866 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
4133
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
600 g sertéscomb
-
1 ek sertészsír
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
400 g fejtett lóbab
-
200 g lángolt kolbász
-
só ízlés szerint
-
0.5 kávéskanál fekete bors
-
3 db babérlevél
-
150 g tejföl
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál tárkony
Elkészítés
- Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a babbal kb. megegyező nagyságúra vágjuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és a zsíron megdinszteljük. (Én, amikor a hagyma elkezd egy kissé színt váltani (kezd pirulni), öntök bele kb. fél deci hideg vizet, hogy felpuhuljon a hagyma, így könnyebben szétfő.)
- Közben felkockázzuk a húst, és felszeleteljük vékonyra a kolbászt. Mikor a hagyma kész, belerakjuk a húst, lepirítjuk egy kissé, majd hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát, fűszerpaprikát, borsot, sózzuk ízlés szerint, és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
- Mikor a húsunk félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket és a babot, illetve beledobjuk a tárkonyt és a babérlevelet, majd újra felengedjük.
- Mikor az összes hozzávaló megfőtt, a tejfölt kikeverjük a liszttel, a leves levéből egy merőkanálnyival ismét elkeverjük, majd az egésszel egy kissé besűrítjük a levest. A főzés végén még ellenőrizzük, hogy elég sós, esetleg aki szereti, kis csipetkével még feldobhatja.
- Friss kenyérrel, erős zöldpaprikával isteni!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1996
- Feltöltés dátuma: 2018. március 15.
Ajánló
A levest követően valami kelt tésztás sütit "illik" enni. Legutóbb kakaós-mogyorós csigát készítettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Latika
1 recept
Imádom a babot, és apósoméktól rekviráltam egy kis fejtett lóbabot. Apósom csak "kanpaszulyként" nevezi - innen az étel neve is. Egy pénteki napon szerettem volna egy tartalmas levessel kedveskedni a családnak, és természetesen magamnak is, ezért úgy gondoltam most jöhet a paszuly! Gyorsan megfő, nem kell áztatni és finom puha - imádjuk!