r
Nosalty Logó

Kállói túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kállói túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2044.2 g
  • Cink
    489 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    377 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8176.8 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    1509 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2349 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    865.5 g
  • Cukor
    516 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    836.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 5270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. 1 dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, utána hozzáadjuk a tészta összes hozzávalóját (könnyű tészta legyen) és kézzel vagy fakanállal összedolgozzuk.
  2. A tejet célszerű sütés előtt kivenni a hűtőből, hogy ne legyen hideg mikor a tésztát készítjük. Miután jól összedolgoztuk a tésztát (dagasztottuk), lisztel megszórjuk a tetejét és megkelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta addig elkészítjük a tölteléket: a krumplit nagyobb kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
  4. Egy nagyobb tálban a főtt krumplit összetörjük a túróval, hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a cukrot, a tejfölt majd jól összedolgozzuk.
  5. Ha megkelt a tészta egy kiolajozott tepsibe tesszük a fele mennyiséget, rákenjük a fele túrós krémet.
  6. A túró tetejére felvert tojás sárgáját csurgatunk és megszórjuk fahéjjal. A tészta széleit is megkenhetjük a tojás sárgájával hogy szép csillogós aranybarnára süljön.
  7. Ezután 180 fokon, légkevergetéses módon sütjük kb. 40 percig.
  8. Ez a mennyiség két tepsi süti elkészítéséhez elég, ezért kell kétfelé venni a tésztát és a tölteléket is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 81748
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám konyhájából származik, Nógrád menyében elég népszerű kelt tésztás sütemény. Gyerekkorom egyik abszolút kedvence. És isteni az illata, amikor kivesszük a sütőből :-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...