Kaliforniai citromos-barackos csirke kuszkuszbatyuban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Chef Petersson
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
Kuszkusz
-
83g kuszkusz313 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g csemegekukorica52 kcal
-
60g zöldborsó49 kcal
-
67g víz0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0 kcal
Barackos csirkeragu
-
133g csirkecomb148 kcal
-
48 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kurkuma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
Összesen
729
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
Kuszkusz
-
250g kuszkusz940 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g csemegekukorica155 kcal
-
180g zöldborsó146 kcal
-
200g víz0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0 kcal
Barackos csirkeragu
-
400g csirkecomb445 kcal
-
200g őszibarack konzerv144 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g kurkuma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
2186
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
Kuszkusz
-
17.1g kuszkusz64 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.3g csemegekukorica11 kcal
-
12.3g zöldborsó10 kcal
-
13.6g víz0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0 kcal
Barackos csirkeragu
-
27.3g csirkecomb30 kcal
-
13.6g őszibarack konzerv10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g kurkuma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 271.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 534 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1958 micro
Összesen
729
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 77.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1922.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 1145 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 813.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 1603 micro
-
β-crypt 377 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5874 micro
Összesen
2186
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Kuszkusz
Barackos csirkeragu
-
200 g őszibarack konzerv
-
só ízlés szerint
-
1 ek kurkuma
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
Kuszkusz
- Forraljuk fel a vizet, majd adjuk az edénybe az előkészített kuszkuszhoz, és keverjük el a fűszerekkel, majd fedjük le az edényt, és tegyük félre.
- Öntsük le, és tegyük félre a konzerv kukoricáról és a borsóról a levet. Tegyük fel a borsó és a kukoricaszemeket főni lassú tűzön, lábasban.
- Evőkanállal folyamatosan adagoljuk hozzá a félretett levüket, majd, amikor elfövi a levét, újabb evőkanállal egészítsük ki edényünket. A végeredményben egy forró, kb. 1 dl folyadékot tartalmazó, kukoricás-borsós keveréket kapunk.
- A lefedett kuszkuszt lazítsuk fel egy villa segítségével, majd keverjük bele a vajat, végül öntsük nyakon, és keverjük el a borsós-kukoricás mixszel, és újra fedjük le, tegyük félre.
Barackos csirkeragu
- A feldarabolt csirkecombfiléket kevés forró olajban pirítsuk meg közepes hőfokon. Fűszerezzük sóval és borssal.
- Mielőtt leégne a hús, adjuk hozzá a kockára vágott őszibarackot, amitől kevés levet fog kapni. Főzzük össze kicsit, majd fessük sárgára a kurkumával.
- Szedjünk egy pár kanál kuszkuszt egy alufóliára, szedjünk rá pár kanállal a húsos raguból, és ízlés szerint locsolgassuk meg citromlével.
- Formáljunk a megrakott alufóliából batyukat, és tegyük előmelegített sütőbe (200 C) kb. 10 percre.
- Borítsuk a fólia tartalmát kis tálkába, és ízlés szerint locsolgassuk még friss citromlével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2423
- Feltöltés dátuma: 2016. március 19.
Ajánló
Az étel gyorsan elkészül, bármikor ajánlom egy nagy pohár friss gyümölcslével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Chef Petersson
6 recept
Amikor a nyár ízeit akarjuk a tányérunkra varázsolni a kaliforniai konyha könnyedségével, hogy kedveskedjünk gyomrunknak ezzel a nem megterhelő főfogással.