r
Nosalty Logó

Kaliforniai citromos-barackos csirke kuszkuszbatyuban

Chef Petersson
Kaliforniai citromos-barackos csirke kuszkuszbatyuban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kuszkusz

Barackos csirkeragu

729
Kalória
27.8g
Fehérje
97.9g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
271.2g
Víz
84.5g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kuszkusz

Barackos csirkeragu

Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kuszkusz

Barackos csirkeragu

Összesen 2186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kuszkusz

Barackos csirkeragu

Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    813.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    377 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5874 micro
Összesen 2186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

Kuszkusz

  1. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk az edénybe az előkészített kuszkuszhoz, és keverjük el a fűszerekkel, majd fedjük le az edényt, és tegyük félre.
  2. Öntsük le, és tegyük félre a konzerv kukoricáról és a borsóról a levet. Tegyük fel a borsó és a kukoricaszemeket főni lassú tűzön, lábasban.
  3. Evőkanállal folyamatosan adagoljuk hozzá a félretett levüket, majd, amikor elfövi a levét, újabb evőkanállal egészítsük ki edényünket. A végeredményben egy forró, kb. 1 dl folyadékot tartalmazó, kukoricás-borsós keveréket kapunk.
  4. A lefedett kuszkuszt lazítsuk fel egy villa segítségével, majd keverjük bele a vajat, végül öntsük nyakon, és keverjük el a borsós-kukoricás mixszel, és újra fedjük le, tegyük félre.

Barackos csirkeragu

  1. A feldarabolt csirkecombfiléket kevés forró olajban pirítsuk meg közepes hőfokon. Fűszerezzük sóval és borssal.
  2. Mielőtt leégne a hús, adjuk hozzá a kockára vágott őszibarackot, amitől kevés levet fog kapni. Főzzük össze kicsit, majd fessük sárgára a kurkumával.
  3. Szedjünk egy pár kanál kuszkuszt egy alufóliára, szedjünk rá pár kanállal a húsos raguból, és ízlés szerint locsolgassuk meg citromlével.
  4. Formáljunk a megrakott alufóliából batyukat, és tegyük előmelegített sütőbe (200 C) kb. 10 percre.
  5. Borítsuk a fólia tartalmát kis tálkába, és ízlés szerint locsolgassuk még friss citromlével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Amikor a nyár ízeit akarjuk a tányérunkra varázsolni a kaliforniai konyha könnyedségével, hogy kedveskedjünk gyomrunknak ezzel a nem megterhelő főfogással.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...