Kalácstölcsér sonkás tojássalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kalácshoz
-
42g finomliszt152 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
21g tej12 kcal
-
2 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g szezámmag6 kcal
A salátához
Összesen
374
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kalácshoz
-
250g finomliszt910 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
125g tej70 kcal
-
15 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g szezámmag34 kcal
A salátához
Összesen
2234
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kalácshoz
-
26.4g finomliszt96 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
13.2g tej7 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.6g szezámmag4 kcal
A salátához
Összesen
235
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
374
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.4 g
Zsír
-
Összesen 109 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4806.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 835 mg
-
Nátrium 3166 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 300.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 915 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1289 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1168 micro
Összesen
2234
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
A kalácshoz
-
25 dkg finomliszt
-
4 ek vaj
-
1.3 dl tej
-
0.5 tasak instant élesztő
-
1.5 ek cukor
-
1 kávéskanál só
-
3 teáskanál szezámmag
A salátához
Elkészítés
A kalácshoz
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Ráöntjük a 3 ek olvasztott vajat és a két kanállal a felvert tojásból (a maradék vaj és tojás a kenéshez kell).
- A tejet lassan hozzáöntve rugalmas, lágy tésztát gyúrunk. Ha kész, letakarjuk, és egy órát pihentetjük.
- Közben megcsináljuk a tölcséreinket: ehhez szükségünk lesz 3 A4-es méretű lapra, amik kicsit keményebbek, mint a nyomtatópapír. Női magazinok fedlapja tökéletes! :) Mindegyiket félbevágjuk, és tölcsért formázunk belőlük. A tetején és az alján tűzőgéppel rögzítjük, majd kívülről bevonjuk alufóliával. Egy-egy tölcsérnek akkorának kell lennie, mint egy átlag fagyis tölcsérnek.
- Ha a tészta megkelt, 6 egyforma részre vágjuk, és lisztezett felületen hosszú kígyókat sodrunk belőlük.
- Fogjuk a tölcséreket, és egyesével megkenjük őket a maradék olvasztott vajjal. Óvatosan rátekerünk egy-egy tésztakígyót spirálisan úgy, hogy a szélek picit fedjék egymást (mint a kürtöskalácsnál).
- Ha kész, az egyik oldalukat (ami felül lesz) lekenjük a maradék tojással, és szórunk rá egy kis szezámmagot (vagy mákot, vagy amihez kedvünk van).
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, és át nem sül.
- Lehúzzuk a tölcsérekről, és hagyjuk kihűlni.
A salátához
- A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. A sárgájukat kivesszük, egy külön tálba tesszük. A fehérjét apró kis kockákra vágjuk.
- A maradék sonkát is apró kockákra vágjuk, a fehérjéhez adjuk.
- A sárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tormát, a majonézt és a snidlinget, sózzuk, borsozzuk.
- A két tál tartalmát összekeverjük.
- Kiskanál segítségével a tölcsérekbe töltjük a sonkás-tojássalátát, és azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 740
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25006
- Feltöltés dátuma: 2015. március 26.
Ajánló
Ha vendégeket várunk, érdemes az utolsó pillanatban összeállítani, hogy a krém ne áztassa el a tésztát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
Dacota
536 recept
Nem igazán az én ízlésem ez a recept, de a pinteresten úgy megtetszett, hogy megcsináltam, csak változtattam ezt-azt az eredeti recepten. Egy biztos - a húsvét összes íze egy tölcsérben. :)