r
Nosalty Logó

Kakaós-túrós-mákos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Kakaós-túrós-mákos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Összesen 1156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Összesen 9254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Összesen 275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.5 g

Zsír

  • Összesen
    536.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11007.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    3110 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1151 mg
  • Foszfor
    4884 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 9254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Elkészítés

Barna tészta

  1. A tojás habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a joghurtot.
  2. A darát összekeverjük a darált dióval, sütőporral, kakaóval, majd a tojásos masszához vegyítjük. Összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsül.
  4. Kihűtjük.

Mákos tekercs tésztája

  1. A lisztet elkeverjük túróval, cukorral, sütőporral, hozzáadjuk a tojást, olajat, tejfölt.
  2. Tésztává gyúrjuk. Négy részre osztjuk.
  3. Az egyik tésztát enyhén lisztezett munkalapon 20x30 cm-re nyújtjuk, rákenjük a mák töltelék negyedét.
  4. Hosszabbik oldalának az egyik szélére szorosan, egymás után felsorakoztatjuk a mák töltelékre a lecsepegtetett meggy negyedét, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
  5. A többi három tésztát is így töltjük-csavarjuk fel.
  6. Az elkészült rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kicsit távolabb.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, kb. 20-25 perc alatt megsül.
  8. Kihűtjük.

Mákos tekercs tölteléke

  1. A darált mákot összekeverjük cukorral, forralt tejjel leöntjük.
  2. Kihűtjük.

Fehér krém

  1. A hideg habtejszínt habfixálóval felverjük.
  2. A mascarponét összekeverjük a cukorral, túróval, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
  3. Ha úgy ítéljük meg, hogy a krém éjszaka nem fog megdermedni, lehet bele zselatint tenni.

Összeállítás

  1. Egy magas falú tepsibe helyezzük a kihűlt barna lapot.
  2. Rárakjuk a kihűlt 4 db mákos tekercset, a barna tésztán elosztva, egymástól kicsit távol.
  3. A tekercseket befedjük a fehér krémmel. Felül is bőven (ezért kell a magas tepsi), a tekercsek közé is kenünk a krémből.
  4. Éjszaka hűtőszekrényben áthűl.
  5. Szeletelés: Elsőnek a rövidebb oldalából vágunk egy csíkot, majd a csíkokat 4-4 darabra vágjuk, a tekercsek mellett, hogy mindkét oldalán legyen krém is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10092
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-túrós-mákos kocka
A konyha világa 70 recept

Egy kicsit  időigényes elkészíteni, de nagyon kiadós, gazdag sütemény. Az összeállítást egy magas tepsiben érdemes elkészíteni, ahol a tekercsekre felül is bőven lehet krémet teríteni. Aki úgy ítéli meg, hogy a fehér krém túl laza, a hűtéstől nem fog megdermedni, az tegyen bele zselatint.

Hozzávalók

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...