r
Nosalty Logó

Kakaós torta meggyes mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
V.Nórika
Kakaós torta meggyes mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6974.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3029 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2728 micro
Összesen 3887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadunk 7 ek kristálycukrot és a vaníliás cukrot, jól elkeverjük.
  3. A fehérjét 5 ek krisztálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a sárgákba.
  4. A kakaóport és a sütőport a liszthez adjuk, összekeverjük, majd kisebb adagokban a tojásos masszába adagoljuk.
  5. A Zila tortaformát alaposan kikenjük vajjal, és beletöltjük a tésztát. Érdemes a végén összerázni a formát, hogy a tészta minden üregben megtalálja a helyét, majd sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük. A kész tortaalapot félretesszük hűlni, és ezalatt elkészítjük a krémet, mely majd a kis mélyedésekbe kerül.
  6. A krém elkészítése:
  7. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgába belekeverünk 4 ek cukrot és a mascarponét. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk, összeforgatjuk.
  8. Az így elkészült krémbe keverjük a meggylekvárt, és ha hígítani kell, akkor adhatunk hozzá a meggybefőtt levéből is.
  9. A kihűlt tortalapot megfordítjuk, egy tálra borítjuk, és óvatosan leválasztjuk róla a Zila-formát.
  10. A meggyes mascarponekrémet a kakaós tortaalap mélyedéseibe töltjük, a tetejét tetszés szerint meggyel, reszelt mandulával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7045
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
V.Nórika 1 recept

Tortámnak története nincsen, most készítettem el először, de minthogy a napokban ünnepelem a születésnapomat, gondoltam összekötöm a KELLEMESET a KELLEMESSEL, és nevezek én is, mert a sütemények, édességek szeretete életem részévé vált az elmúlt évek során. Az ízek kombinációját a Haas receptverseny ihlette.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...