Kakaós torta meggyes mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
V.Nórika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
32g tojás40 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
11 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
A krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
17g meggylekvár46 kcal
A díszítéshez
-
4g meggybefőtt3 kcal
-
3g mandula15 kcal
Összesen
324
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
137 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
200g meggylekvár556 kcal
A díszítéshez
-
50g meggybefőtt36 kcal
-
30g mandula177 kcal
Összesen
3887
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
25.2g tojás32 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
7.9g cukor30 kcal
-
3.9g cukrozatlan kakaópor9 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A krémhez
-
16.4g mascarpone66 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
13.1g meggylekvár36 kcal
A díszítéshez
-
3.3g meggybefőtt2 kcal
-
2g mandula12 kcal
Összesen
254
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
324
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.8 g
Zsír
-
Összesen 178.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1981 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6974.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 1394 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 489 mg
-
Foszfor 3029 mg
-
Nátrium 1790 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.7 g
-
Cukor 271 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 487.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 1623 mg
-
Retinol - A vitamin: 852 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2728 micro
Összesen
3887
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
10 evőkanál finomliszt
-
12 ek cukor
-
6 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
20 dkg meggylekvár
A díszítéshez
-
5 dkg meggybefőtt
-
3 dkg mandula
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadunk 7 ek kristálycukrot és a vaníliás cukrot, jól elkeverjük.
- A fehérjét 5 ek krisztálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a sárgákba.
- A kakaóport és a sütőport a liszthez adjuk, összekeverjük, majd kisebb adagokban a tojásos masszába adagoljuk.
- A Zila tortaformát alaposan kikenjük vajjal, és beletöltjük a tésztát. Érdemes a végén összerázni a formát, hogy a tészta minden üregben megtalálja a helyét, majd sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük. A kész tortaalapot félretesszük hűlni, és ezalatt elkészítjük a krémet, mely majd a kis mélyedésekbe kerül.
- A krém elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgába belekeverünk 4 ek cukrot és a mascarponét. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk, összeforgatjuk.
- Az így elkészült krémbe keverjük a meggylekvárt, és ha hígítani kell, akkor adhatunk hozzá a meggybefőtt levéből is.
- A kihűlt tortalapot megfordítjuk, egy tálra borítjuk, és óvatosan leválasztjuk róla a Zila-formát.
- A meggyes mascarponekrémet a kakaós tortaalap mélyedéseibe töltjük, a tetejét tetszés szerint meggyel, reszelt mandulával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7052
- Feltöltés dátuma: 2012. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
V.Nórika
1 recept
Tortámnak története nincsen, most készítettem el először, de minthogy a napokban ünnepelem a születésnapomat, gondoltam összekötöm a KELLEMESET a KELLEMESSEL, és nevezek én is, mert a sütemények, édességek szeretete életem részévé vált az elmúlt évek során. Az ízek kombinációját a Haas receptverseny ihlette.