Kakaós non plus ultra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
BackerMan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
60g finomliszt218 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
56 kcal
A mázhoz
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
46 kcal
-
2g sütő rum4 kcal
Összesen
794
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A mázhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
8g sütő rum18 kcal
Összesen
3973
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
29g finomliszt106 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
9.7g porcukor37 kcal
-
19.3g margarin139 kcal
-
4 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
9.7g sárgabaracklekvár27 kcal
A mázhoz
-
7.7g tojásfehérje4 kcal
-
9.7g porcukor37 kcal
-
9.7g cukrozatlan kakaópor22 kcal
-
0.8g sütő rum2 kcal
Összesen
384
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
794
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 183.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2898.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 1377 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.9 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 198.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1714 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 1610 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1238 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
3973
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
384
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 tk sütőpor
A mázhoz
-
2 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a linzer tésztát. Először a száraz alapanyagokat keverjük össze: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor és a citrom héja. Veszünk egy nagyobb lyukú reszelőt, és belereszeljük a margarint eképpen: belemártjuk a lisztes keverékbe és reszelünk, ismét belemártjuk és reszelünk. Ez azért szükséges, mert sokkal lazább lesz a tészta, és szerintem könnyebb is eldolgozni a margarint.
- Hozzátesszük a vanília kivonatot, a citromlevet és a tojást. Jól összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe teszük legalább 2 órára. Én egy éjszakára szoktam berakni.
- A kakaós mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük (egy csipet só mehet bele,tuti kemény lesz).
- A cukrot és a kakaót összekeverjük, és finoman adagolva beleforgatjuk a habba. Mikor már túl sűrű az állaga, adjunk hozzá sütőrumot. Folytassuk a keverést és az adagolást. Sűrű, de folyós állagú legyen. Ne folyjon szét, de a fakanálból ki tudjon folyni.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ráhalmozzuk a kakaós mázat. Ha nem jutt minden pogácsára, az nem baj.
- Szép világos barnára süssük.
- Megvárjuk, míg kihűl, és a baracklekvárral kettesével összeragasztjuk.
- Azonnal is fogyasztható, de ha áll legalább egy fél napot, akkor sokkal finomabb és omlósabb a tészta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5862
- Feltöltés dátuma: 2012. november 10.
Ajánló
Finom aprósütemény, de időigényes. Szerintem mindenki szereti, és ezért mindenkinek ajállom. A nyagyiknak lehet szólni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
BackerMan
39 recept
Szerettem volna non plus ultrát készíteni, de kicsit másként. Így kakaós változatot készítettem. Kicsit időigényes a dolog, ezért tartom nehezebbnek az átlagnál. De szerintem megéri elkészíteni. Nálunk nagy sikert aratott.