r
Nosalty Logó

Kakaós non plus ultra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Kakaós non plus ultra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2898.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 3973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a linzer tésztát. Először a száraz alapanyagokat keverjük össze: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor és a citrom héja. Veszünk egy nagyobb lyukú reszelőt, és belereszeljük a margarint eképpen: belemártjuk a lisztes keverékbe és reszelünk, ismét belemártjuk és reszelünk. Ez azért szükséges, mert sokkal lazább lesz a tészta, és szerintem könnyebb is eldolgozni a margarint.
  2. Hozzátesszük a vanília kivonatot, a citromlevet és a tojást. Jól összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe teszük legalább 2 órára. Én egy éjszakára szoktam berakni.
  3. A kakaós mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük (egy csipet só mehet bele,tuti kemény lesz).
  4. A cukrot és a kakaót összekeverjük, és finoman adagolva beleforgatjuk a habba. Mikor már túl sűrű az állaga, adjunk hozzá sütőrumot. Folytassuk a keverést és az adagolást. Sűrű, de folyós állagú legyen. Ne folyjon szét, de a fakanálból ki tudjon folyni.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ráhalmozzuk a kakaós mázat. Ha nem jutt minden pogácsára, az nem baj.
  7. Szép világos barnára süssük.
  8. Megvárjuk, míg kihűl, és a baracklekvárral kettesével összeragasztjuk.
  9. Azonnal is fogyasztható, de ha áll legalább egy fél napot, akkor sokkal finomabb és omlósabb a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5862
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Ajánló

Finom aprósütemény, de időigényes.  Szerintem mindenki szereti, és ezért mindenkinek ajállom. A nyagyiknak lehet szólni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Szerettem volna non plus ultrát készíteni, de kicsit másként. Így kakaós változatot készítettem. Kicsit időigényes a dolog, ezért tartom nehezebbnek az átlagnál. De szerintem megéri elkészíteni. Nálunk nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...