r
Nosalty Logó

Kakaós-mascarponés zebratorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FeketeAndi13
Kakaós-mascarponés zebratorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Összesen 6075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    399.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.6 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    378 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    306 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1506 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1729 micro
Összesen 6075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Elkészítés

Piskótához:

  1. A lisztet munkalapra szitáljuk, és a közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe beletesszük a cukrot és a tojássárgáját.
  2. A vajat kis darabokban rátesszük, és összegyúrjuk a tésztát egy nagy gombóccá.
  3. Fóliába csomagolva 1órára hűtőbe tesszük.
  4. Az 1 óra leteltével lisztezett munkalapon kinyújtjuk, tortagyűrűvel egy kört vágunk belőle, és kizsírozott tepsiben 8-10 perc alatt megsütjük 200°C-ra előmelegített sütőben.

Krémhez:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a kétféle cukorral. A citromhéjat a sárgájához adjuk, de nem verjük fel. Egy kevés habot belekeverünk a sárgájába, majd ezt a masszát a tojásfehérjéhez forgatjuk.
  2. A lisztet apránként és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéhez.
  3. Perem nélküli, lapos tepsibe sütőpapírt helyezünk, és egyenletesen elsimítjuk a masszát rajta egy műanyag spatulával.
  4. 185°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig (tűpróbáig) sütjük.
  5. Miután megsült, a tésztát borítsuk ki egy sütőpapírra, majd amikor kihűlt, húzzuk le róla a rátapadt papírt, és hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez:

  1. A mascarponét egy magas falú edénybe rakjuk, és hozzákeverjük a kakaóport. (Ha valakinek nem elég édes, porcukrot tehet bele.)

Omlós tésztaalap

  1. A kihűlt piskótára rákenjük a krém felét, majd hosszában egyenlő szélességű csíkokra vágjuk.
  2. Az omlós tésztát egy lapos tányérra helyezzük. Feltekerjük az első csíkot, és a tésztaalap közepére helyezzük, majd egymás után köré helyezzük a többi feltekert csíkot is. A csíkok végeit szorosan egymáshoz illesztjük.
  3. A krém másik felével bevonjuk a tortát. A kókuszreszelékkel beborítjuk az oldalát. Kis tejszínhab halmazokat nyomunk körben a tortára, meggyet helyezünk rájuk. De ízlés szerint lehet díszíteni. Én személy szerint egy kis csokikrémet csurgattam még a tetejére, de tényleg nagyon vékony csíkban.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük a tortát, és már készen is van. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1765
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
FeketeAndi13 2 recept

Szerettem volna egy olyan tortát csinálni, ami belül izgalmas. Rátaláltam a zebratorta elnevezésű tortára, és megalkottam a családom ízlésének megfelelőt. :)

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Omlós tésztaalap

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...