Kakaós-mascarponés zebratorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
FeketeAndi13
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskótához:
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Krémhez:
-
83g mascarpone337 kcal
-
32 kcal
Díszítéshez:
-
33g meggybefőtt24 kcal
-
13g kókuszreszelék88 kcal
-
25g tejszínhab64 kcal
Omlós tésztaalap
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
15g margarin108 kcal
Összesen
1012
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskótához:
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Krémhez:
-
500g mascarpone2020 kcal
-
50g instant kakaópor190 kcal
Díszítéshez:
-
200g meggybefőtt144 kcal
-
80g kókuszreszelék528 kcal
-
150g tejszínhab386 kcal
Omlós tésztaalap
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
90g margarin645 kcal
Összesen
6075
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskótához:
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
17.6g tojás22 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Krémhez:
-
26.7g mascarpone108 kcal
-
2.7g instant kakaópor10 kcal
Díszítéshez:
-
10.7g meggybefőtt8 kcal
-
4.3g kókuszreszelék28 kcal
-
8g tejszínhab21 kcal
Omlós tésztaalap
-
8g finomliszt29 kcal
-
2.7g porcukor10 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
Összesen
323
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
1012
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.1 g
Zsír
-
Összesen 399.7 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2867.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 506 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1248 mg
-
Nátrium 573 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 501.6 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 378 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1560 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 306 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 1100 mg
-
Retinol - A vitamin: 1506 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 632 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1729 micro
Összesen
6075
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
Piskótához:
-
120 g finomliszt
-
120 g cukor
-
6 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Krémhez:
-
500 g mascarpone
Díszítéshez:
-
80 g kókuszreszelék
Omlós tésztaalap
-
150 g finomliszt
-
50 g porcukor
-
1 db tojássárgája
-
9 dkg margarin
Elkészítés
Piskótához:
- A lisztet munkalapra szitáljuk, és a közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe beletesszük a cukrot és a tojássárgáját.
- A vajat kis darabokban rátesszük, és összegyúrjuk a tésztát egy nagy gombóccá.
- Fóliába csomagolva 1órára hűtőbe tesszük.
- Az 1 óra leteltével lisztezett munkalapon kinyújtjuk, tortagyűrűvel egy kört vágunk belőle, és kizsírozott tepsiben 8-10 perc alatt megsütjük 200°C-ra előmelegített sütőben.
Krémhez:
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a kétféle cukorral. A citromhéjat a sárgájához adjuk, de nem verjük fel. Egy kevés habot belekeverünk a sárgájába, majd ezt a masszát a tojásfehérjéhez forgatjuk.
- A lisztet apránként és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéhez.
- Perem nélküli, lapos tepsibe sütőpapírt helyezünk, és egyenletesen elsimítjuk a masszát rajta egy műanyag spatulával.
- 185°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig (tűpróbáig) sütjük.
- Miután megsült, a tésztát borítsuk ki egy sütőpapírra, majd amikor kihűlt, húzzuk le róla a rátapadt papírt, és hagyjuk kihűlni.
Díszítéshez:
- A mascarponét egy magas falú edénybe rakjuk, és hozzákeverjük a kakaóport. (Ha valakinek nem elég édes, porcukrot tehet bele.)
Omlós tésztaalap
- A kihűlt piskótára rákenjük a krém felét, majd hosszában egyenlő szélességű csíkokra vágjuk.
- Az omlós tésztát egy lapos tányérra helyezzük. Feltekerjük az első csíkot, és a tésztaalap közepére helyezzük, majd egymás után köré helyezzük a többi feltekert csíkot is. A csíkok végeit szorosan egymáshoz illesztjük.
- A krém másik felével bevonjuk a tortát. A kókuszreszelékkel beborítjuk az oldalát. Kis tejszínhab halmazokat nyomunk körben a tortára, meggyet helyezünk rájuk. De ízlés szerint lehet díszíteni. Én személy szerint egy kis csokikrémet csurgattam még a tetejére, de tényleg nagyon vékony csíkban.
- Pár órára hűtőbe tesszük a tortát, és már készen is van. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1751
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
FeketeAndi13
2 recept
Szerettem volna egy olyan tortát csinálni, ami belül izgalmas. Rátaláltam a zebratorta elnevezésű tortára, és megalkottam a családom ízlésének megfelelőt. :)