r
Nosalty Logó

Kakaós lepény lisztérzékenyeknek is

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Kakaós lepény lisztérzékenyeknek is
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4648.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1348 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 2928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást a puha vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tej felét, a cukrokat, a kakaót, a reszelt citromhéjat, majd egyneművé keverjük.
  3. A sütőporral elkevert lisztet és a tej másik felét is a masszához tesszük, kidolgozzuk a tésztát.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
  5. Ízlés szerint tehetünk rá meggyet vagy darabolt diót is.
  6. Előmelegített sütőben, egyenletes hőfokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6704
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.

Ajánló

Nagyon szeretem az ilyen típusú - összekeverem és kész -, süteményeket, a gyerekek mellett erre mindig futja az időmből :) Ezt a receptet az egyszerűségéért és a jól variálhatóságáért szeretem. Így magában is nagyon finom, de meggyel, dióval megszórva is, vagy krémmel a tetején is készíthető. Közepes méretű tepsiben lesz ilyen "vastag", mint a képen, kis méretű tepsiben magasabb lesz. Az eredeti recept a kisméretű tepsire 30-40 perces sütési időt ír. A nagyobb tepsiben légkeveréssel 150 fokon, 20-25 percig sütöttem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szomszédasszonyomtól kaptam a receptet, ő az Anyukájától hozta - régi családi recept. Az eredeti búzalisztes verzióban is nagyon finom, igazi békebeli íze van :). Mivel Anyukámtól kaptam Emese süteményport, és a napokban lejárt a szavatossága, így átgondoltam a hozzávalók arányait erre a lisztre. Szerintem más típusú, gluténmentes süteményliszttel is elkészíthető.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...