r
Nosalty Logó

Kakaós kocka Virág konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Kakaós kocka Virág konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    399.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4985.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3369 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2516 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 6383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vizet.
  3. Beledolgozzuk a 4 tojássárgáját, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
  4. Végül a diót beleforgatjuk (aki nem szereti, nyugodtan kihagyhatja).
  5. Vajjal kikent, belisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. A tejből és a lisztből sűrű masszát főzünk, ehhez dolgozzuk hozzá robotgéppel a margarint és a cukrokat.
  7. A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd vékonyan bevonjuk csokimázzal.
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5046
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós kocka Virág konyhájából
Virág76 35 recept

Viszonylag gyorsan elkészülő nagyon finom süti. Külön története nincs, talán annyi, hogy ezt a sütit férjem hozta a receptkönyvembe.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...