r
Nosalty Logó

Kakaós kalács katica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
katica32
Kakaós kalács katica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

Összesen 8014 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

Összesen 339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.7 g

Zsír

  • Összesen
    326.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6857.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1787 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2968 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1113.3 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    1120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2752 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 8014 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint kivesszük a hűtőből, és meleg helyre tesszük, hogy puha legyen, mire kell. A tejet felmelegítjük, 1 evőkanál cukrot teszünk bele, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Amikor az élesztő már kellően felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral és az étolajjal, valamint a tej többi részével (amit szintén kicsit felmelegítünk) és a sóval. A kelt tésztánál semmi ne legyen hideg, az nem tesz jót a tésztának. (Én mindig finomlisztet használok, ugyanis ez a kalács a rétesliszttől már másnapra száraz és morzsálódó lesz, de a finomliszttel nagyon finom és puha marad.)
  3. Kidagasztjuk (de én bevallom őszintén nem szoktam kézzel kidolgozni, van egy konyhai robotgépem, annak egy dagasztófeje, és azzal összekeverem a hozzávalókat, és addig keverem a géppel, amíg nem kezd elválni a tál szélétől a tészta). Ezután letakarjuk az edényt egy konyharuhával, meleg helyre tesszük, és kb. 30-40 perc múlva gyönyörűen megkel a tészta.
  4. Mialatt kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
  5. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, mindegyiket egyenként ki kell majd nyújtani. Kb. tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt, megkenjük a krém egy részével. Kb. 1 evőkanálnyi és egy kicsi jut mindegyikbe. Ezt feltekerjük, félretesszük. Kinyújtjuk a következőt. Ha két tekercs készen van, akkor a végüket összefogjuk, és összefonjuk őket. Belefektetjük a tepsibe. (Én egy nagy sütőlapot használok.) Így teszünk az összes többi tekerccsel is.
  6. A lekenés után bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és amíg felmelegszik, addig letakarva pihentetjük a kalácsot. Majd betoljuk a sütőbe, és 30 perc alatt készre sütjük. Jó barna lesz a teteje, nem kell megijedni, hogy megég. A tekercsekből kifolyt kakaó rá fog ragadni a kalácsra, mire kihűl. Az is naggggyon finom!:)

Töltelék

  1. A margarint, ami szobahőmérsékletűre puhult, habosra keverjük a kakaóval és a porcukorral.

Lekenéshez

  1. Ha a sütőlapunkon van az összes tekercs, akkor lekenjük 1 felvert tojással őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8479
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Ajánló

A megmaradt tojásfehérjéből nagyon finom fehér püspökkenyeret szoktam sütni. Az elfogy nagyon hamar, a kalács viszont eltartható több napig is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós kalács katica konyhájából
katica32 9 recept

Olyan kalácsot kerestem, ami nagyon finom, biztosan ízlik a gyerekeimnek, és sok van 1 adagból. Így találtam rá erre a receptre néhány éve, és azóta imádjuk ezt a kalácsot. Ajánlom mindenkinek! Nagyon egyszerű elkészíteni, látványos kalács, és ami a legfontosabb, isteni finom.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...