Kakaós kalács katica konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
katica32
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
42g tej23 kcal
-
24 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
Lekenéshez
Összesen
668
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
500g tej280 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
Lekenéshez
Összesen
8014
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
42.3g finomliszt154 kcal
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
21.2g tej12 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
2.1g élesztő2 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
10.6g margarin76 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Lekenéshez
Összesen
339
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
668
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.7 g
Zsír
-
Összesen 326.6 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6857.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 416 mg
-
Kálcium 1787 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 2968 mg
-
Nátrium 1359 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1113.3 g
-
Cukor 333 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 293.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2915 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 285 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 826 micro
-
Kolin: 1120 mg
-
Retinol - A vitamin: 2752 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1918 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1519 micro
Összesen
8014
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
339
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
100 dkg finomliszt
-
5 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
5 dl tej
-
4 ek napraforgó olaj
-
5 dkg élesztő
-
1 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Töltelék
Lekenéshez
Elkészítés
Tészta
- A margarint kivesszük a hűtőből, és meleg helyre tesszük, hogy puha legyen, mire kell. A tejet felmelegítjük, 1 evőkanál cukrot teszünk bele, és belemorzsoljuk az élesztőt.
- Amikor az élesztő már kellően felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral és az étolajjal, valamint a tej többi részével (amit szintén kicsit felmelegítünk) és a sóval. A kelt tésztánál semmi ne legyen hideg, az nem tesz jót a tésztának. (Én mindig finomlisztet használok, ugyanis ez a kalács a rétesliszttől már másnapra száraz és morzsálódó lesz, de a finomliszttel nagyon finom és puha marad.)
- Kidagasztjuk (de én bevallom őszintén nem szoktam kézzel kidolgozni, van egy konyhai robotgépem, annak egy dagasztófeje, és azzal összekeverem a hozzávalókat, és addig keverem a géppel, amíg nem kezd elválni a tál szélétől a tészta). Ezután letakarjuk az edényt egy konyharuhával, meleg helyre tesszük, és kb. 30-40 perc múlva gyönyörűen megkel a tészta.
- Mialatt kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
- A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, mindegyiket egyenként ki kell majd nyújtani. Kb. tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt, megkenjük a krém egy részével. Kb. 1 evőkanálnyi és egy kicsi jut mindegyikbe. Ezt feltekerjük, félretesszük. Kinyújtjuk a következőt. Ha két tekercs készen van, akkor a végüket összefogjuk, és összefonjuk őket. Belefektetjük a tepsibe. (Én egy nagy sütőlapot használok.) Így teszünk az összes többi tekerccsel is.
- A lekenés után bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és amíg felmelegszik, addig letakarva pihentetjük a kalácsot. Majd betoljuk a sütőbe, és 30 perc alatt készre sütjük. Jó barna lesz a teteje, nem kell megijedni, hogy megég. A tekercsekből kifolyt kakaó rá fog ragadni a kalácsra, mire kihűl. Az is naggggyon finom!:)
Töltelék
- A margarint, ami szobahőmérsékletűre puhult, habosra keverjük a kakaóval és a porcukorral.
Lekenéshez
- Ha a sütőlapunkon van az összes tekercs, akkor lekenjük 1 felvert tojással őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8469
- Feltöltés dátuma: 2014. január 08.
Ajánló
A megmaradt tojásfehérjéből nagyon finom fehér püspökkenyeret szoktam sütni. Az elfogy nagyon hamar, a kalács viszont eltartható több napig is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
katica32
9 recept
Olyan kalácsot kerestem, ami nagyon finom, biztosan ízlik a gyerekeimnek, és sok van 1 adagból. Így találtam rá erre a receptre néhány éve, és azóta imádjuk ezt a kalácsot. Ajánlom mindenkinek! Nagyon egyszerű elkészíteni, látványos kalács, és ami a legfontosabb, isteni finom.