r
Nosalty Logó

Kakaós foszlós-csíkos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kakaós foszlós-csíkos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3911.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    1802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 3548 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Fél dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összeforgatjuk a réteslisztet, sima lisztet, porcukrot és a sót.
  3. Majd egy tálban hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az élesztős tejet, és fokozatosan adagolva a tejszínt és a tejet, tésztát dagasztunk (akkor jó, ha egybe áll).
  4. A tésztát elfelezzük, és az egyik felébe gyúrunk 3 ek kakaóport és 2 ek tejet.
  5. Ezután letakarva a duplájára kelesztjük.
  6. Ha megkelt, mindkét tésztánkat újból elfelezzük.
  7. Kinyújtjuk a sárga tésztánkat, félretesszük, majd a kakaósat is kinyújtjuk. Ezután a sárga lapra tesszük a kakaósat, és a sodrófával kicsit átgyúrjuk, végül feltekerjük, mint a bejglit szokás.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  9. A másikkal ugyanígy járunk el, letakarva bő egy órát pihentetjük, ezután megkenjük a tojásos tejjel, hústűvel néhány helyen megszurkáljuk.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18852
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 08.

Ajánló

Tipp: a dagasztást kenyérsütőgéppel is végezhetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós foszlós-csíkos kalács
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, dekoratív kalács, reggelihez vagy uzsonnához.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...