r
Nosalty Logó

Kakaós-diós briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kakaós-diós briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3894 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3871.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 3894 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a kovászt: az élesztőt a tejjel, a cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba tesszük, krátert képezünk a közepébe, majd a kráterbe öntjük a kovászt. Ráhúzzuk a lisztet és 10 percig kelesztjük.
  3. Közben felolvasztunk 10 dkg vajat, hozzáadjuk az édesítő tablettákat és 1 dl tejet. Llangyosan a liszthez öntjük.
  4. Hozzáadjuk a sót, a tojásokat, ráreszeljük a citrom héját, langyos tejjel összedagasztjuk.
  5. Cipót formálunk, letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  6. Amíg a tészta kel, felolvasztjuk a másik 10 dkg vajat, hozzáadjuk a kakaót és a fahéjat.
  7. A diót durvára vágjuk.
  8. A megkelt tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk, négyszögletesre, 5 cm széles és 20 cm hosszú csíkokat vágunk.
  9. A csíkok közepére a kakaós-fahéjas vajból vastag csíkot húzunk, és megvárjuk, míg rádermed a tésztára.
  10. Hosszában összehajtjuk a csíkokat, nyújtófával szétlapítjuk az eredeti méretére, majd visszahajtjuk és hurkákat görgetünk belőle. A hurkákból pedig csomót kötünk: karikát képezünk a hurkákból úgy, hogy a két vége túllóg a karikán - egyik alul, másik felül -, az alsó véget alulról a hurok közepén felnyomjuk, de nem húzzuk egészen át, úgy, hogy a legvége lefelé nézzen (ez az az eset, amit könnyebb megcsinálni, mint leírni!).
  11. A csomókat kivajazott tepsibe tesszük, negyed órát kelni hagyjuk.
  12. Tojással megkenjük, dióval megszórjuk és kristálycukrot hintünk rá.
  13. Előmelegített sütőben gyorsan sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 623
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 50760
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 13.

Ajánló

Reggelire, tízóraira, uzsonnára egyaránt, csak várjuk meg, míg kihűl, könyörgöm!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-diós briós
Harmathy Ildikó 313 recept

Ez persze nem az igazi briós, hanem egy gyorsított változat, mert nálunk gyorsan fogy (és ezért gyorsan is készül) a kelt tészta. Ez a változat azért született, mert Vilmosnak sohasem elég kakaós a kakaós csiga. Minden határon túl azonban nem lehet növelni a kakaós csigában a kakaó mennyiségét, mert sütéskor úgyis kifolyik. Tulajdonképpen a vajas kelt tészta kakaósított formája csomózva. Vilmos tetszését elnyerte. Ebből az adagból 16 db lesz. (4 darabot el szoktam dugni, hogy legyen mit vinni az iskolába tízóraira.)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...