r
Nosalty Logó

Kakaós-diós boszorkánypogácsa vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kakaós-diós boszorkánypogácsa vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 36% Zsír

tészta

krém

Összesen 1050 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 36% Zsír

tészta

krém

Összesen 3148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 36% Zsír

tészta

krém

Összesen 413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1050 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3390.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1289 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 3148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A vajat a tojással és a darált nádcukorral kikavarjuk. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaót is beledolgozzuk. A masszát alaposan összegyúrjuk, és egy nejlonba csomagolva 1 órára át hűtőbe tesszük. Majd golyókat formálunk belőle, és belemártjuk a kisebb darabokra vágott dióba.
  2. Tepsibe tesszük, a közepükbe egy kis pohárka aljával lyukat nyomunk, 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  3. A pudingport elkeverjük a vaníliás cukorral és kevés tejjel, majd a többi tejet hozzáöntjük, és állandó keverés közben besűrítjük. Mikor langyos, belekeverjük a vajat, és sima krémet kapunk, ha jól kikeverjük.
  4. Mikor kihűltek a korongok, mindegyik közepébe nyomunk a vaníliás krémből. Lehűtjük, és tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3936
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró finomság, ami pillanatok alatt elkészül!!! Nekem többféle pudingporom van idehaza, és tudok válogatni, melyikből mi készüljön..... :-)))

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...