r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Szűcs Anett konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szűcs Anett
Kakaós csiga Szűcs Anett konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a vajas alaphoz

Hozzávalók a töltelékhez

A kenéshez

1747
Kalória
34.3g
Fehérje
223.1g
Szénhidrátok
80.7g
Zsír
61.3g
Víz
153.5g
Koleszterin
11.9g
Rost
24g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a vajas alaphoz

Hozzávalók a töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a vajas alaphoz

Hozzávalók a töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a vajas alaphoz

Hozzávalók a töltelékhez

A kenéshez

Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    323 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3661.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2530 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 6984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 369 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Kelt tészta alap: Élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Amíg habos nem lesz, addig a lisztet, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, az olajat, a sót egy tálba tesszük (megjegyezném, hogy aki édes szájú, mint jó magam, az nyugodtan adjon a tésztához pár kanál cukrot ízlésének megfelelően). A felfutott élesztőt a tészta többi alapanyagához öntjük, majd jól eldolgozzuk, gyúrjuk. Nem kell megijedni, a tészta ragacsos állagú lesz. Letakarva 1,5 órát pihentetjük.
  2. Vajas alap: A vajat a lisztet összedolgozzuk, míg jól formálható (gyurma) állagúvá nem válik.

Hozzávalók a vajas alaphoz

  1. A kakaót, a vaníliás és kristálycukrot, fahéjat összedolgozzuk egy kis tálban.
  2. A vajat csak a kenéshez használjuk, amikor kinyújtjuk a tésztát. Ez ad egy ragacsos réteget, amibe a kakaó bele tud ragadni.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A vajas alapot kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk. (Ügyeljünk rá, hogy sütőpapíron nyújtsuk, mert a liszt már túl sok lesz neki.)
  2. A vajas alaphoz hasonlóan, méretben megegyezően kinyújtjuk a kelt tésztát is, de ezt már lisztezett felületen. A vajas alapot ráhelyezzük, és elkezdjük nyújtani a tésztákat egymásba. 5x-6x félbehajtva a lapokat nyújtófa segítségével egymásba dolgozzuk. Ha a tésztát az elején két felé vesszük, könnyebb dolgunk lesz.
  3. Elegendő hajtogatás után, a tésztát véglegesen vékonyra nyújtjuk. Megkenjük felolvasztott vajjal (ne sajnáljuk), majd megszórjuk gazdagon a cukros kakaóval. Ha elfogyna időközben a kakaó, ne spóroljunk, lehet újat kikeverni, hisz a végeredményben látszódni fog a különbség.
  4. A kakaóval bevont lapokat, kanál segítségével meglapogatjuk, hogy jól beleragadjon a vajba. Elkezdjük feltekerni úgy, hogy minden "hajtásnál" az üres-csupasz oldalt is kenjük vajjal, hogy minden oldalról ragadós legyen.
  5. A hengert ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a csigákat elkülönítjük, lefektetjük a sütőpapírra úgy, hogy a csiga végét maga alá hajtjuk, így nem válik szét sütés közben. Enyhén meglapítjuk, majd tojással lekenjük, hogy szép piros legyen. A csigákat kelesztés nélkül már csak sütjük 175-180 fokon. Jó étvágyat hozzá! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Aki se nem leveles tésztából, se nem kelt tésztából kívánja meg a kakaós csigát, akkor annak megosztom az én saját szerelmemet. A két tésztatípus vegyítve ad egy teljesen más ízélményt megmaradva a klasszikus vonalon, anélkül, hogy órákat a konyhában állnánk. Biztos vagyok benne, hogy az egész család és baráti kör kér majd repetát! ;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!