r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Kömény konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós csiga Kömény konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 599 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 3591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A tojássárgáját a liszttel, az élesztős tejjel, a sóval, olajjal jól eldolgozzuk. Kilisztezett tálban langyos helyen duplájára kelesztjük, ez kb. 40-50 perc. (Én a dagasztást és a kelesztést kenyérsütőgépben csinálom.)
  3. Ha megkelt, ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarin felével, rászórjuk a porcukros kakaót, és feltekerjük. Másfél ujjnyi szeleteket vágunk, szorosan egymás mellé kivajazott tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az olvasztott margarin maradékával.
  4. Sütőbe tesszük (először kb. 20 percre csak 50 fokra keleszteni, aztán 180 fokon barnára sütjük). Ha a széle barnul, 2 dl tejet összekeverjük a vaníliás cukorral, ezt a tetejére öntjük és készre sütjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7792
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fórumos barátságból kaptam a receptet, személyesen a mai napig nem ismerem Lizy-t :), de hálás vagyok ezért a csigáért! Ha valaki édesebben szereti, a porcukor mennyisége lehet több is, illetve Nesquik kakaóval is finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...