r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kakaós csiga Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1003 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4013 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1003 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4603.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    1847 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    942 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 4013 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, és az olaj kivételével összedolgozzuk, majd a kész tésztába beledolgozzuk az olajat is.
  2. Kétszer kelesztjük, olajos gyúrólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  3. A vajat és a margarint megolvasztjuk, felét a töltelék alá a tésztára kenjük, meghintjük a kakaó és a cukor keverékével.
  4. Feltekerjük, mint a beiglit, ujjnyi szeletekre vágjuk, majd tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, és meglocsoljuk a maradék vajjal.
  5. Előmelegített kb. 200 fokos sütőbe tesszük, amikor félig megsült kb. 2 dl forró vaniliás tejjel meglocsoljuk, és készre sütjük. /A sütési idő kb. 25 perc összesen./
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 396
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 88899
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós csiga Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Gyerekkori kedvenc volt, amit a mai napig kedvelek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...