Kakaós-citromos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Angie-30
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
alap
-
40g háztartási keksz168 kcal
kakaós krém
-
31g margarin224 kcal
-
17 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
9g búzadara32 kcal
-
125g tej70 kcal
citromos krém
-
125g tej70 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
9g búzadara32 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
40 kcal
-
40 kcal
tetejére
-
25g tejszínhab por127 kcal
-
10 kcal
-
50g ásványvíz0 kcal
Összesen
1196
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
alap
-
160g háztartási keksz670 kcal
kakaós krém
-
125g margarin896 kcal
-
68 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
500g tej280 kcal
citromos krém
-
500g tej280 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
161 kcal
-
161 kcal
tetejére
-
100g tejszínhab por509 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g ásványvíz0 kcal
Összesen
4789
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
alap
-
7.6g háztartási keksz32 kcal
kakaós krém
-
5.9g margarin42 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
1.7g búzadara6 kcal
-
23.7g tej13 kcal
citromos krém
-
23.7g tej13 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
1.7g búzadara6 kcal
-
5.9g margarin42 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
8 kcal
-
8 kcal
tetejére
-
4.7g tejszínhab por24 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
9.5g ásványvíz0 kcal
Összesen
225
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.7 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 512 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
1196
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.6 g
Zsír
-
Összesen 265.3 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3054.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 526.7 g
-
Cukor 260 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 315.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2049 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 1920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1534 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
4789
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
alap
kakaós krém
-
12.5 dkg margarin
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 evőkanál búzadara
-
5 dl tej
citromos krém
-
5 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 evőkanál búzadara
-
12.5 dkg margarin
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 dkg kandírozott citromhéj
-
5 dkg kandírozott narancshéj
tetejére
-
10 dkg tejszínhab por
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl ásványvíz
Elkészítés
alap
- Egy kisebb tepsibe teszünk 10 db kakaós kekszet.
kakaós krém
- A margarint a kakaóval és a cukorral megolvasztjuk, majd ha kihűlt, habosra keverjük.
- A lisztet és a búzadarát egy kevés tejjel elkeverjük, a maradék tejben, ha forr, megfőzzük a krémet.
- Amikor kihűlt a krém, kanalanként hozzákeverjük robotgéppel a kakaós krémet.
citromos krém
- A lisztet és a búzadarát egy kevés tejjel elkeverjük, a maradék tejben, ha forr, megfőzzük a krémet.
- A margarint habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a tejes krémet, a citromlevet, majd a kandírozott citrom és narancshéjat.
tetejére
- A kakaós kekszre rákenjük a citromos krémet, erre újabb kakaós keksz jön, majd kevés (3 ek) kakaós krém, erre sima keksz, majd a maradék kakaós krém.
- 30 percre hidegre tesszük, majd kiborítjuk.
- A tejszínhabport habosra verjük a vaníliás cukorral és az ásványvízzel, majd bevonjuk vele a sütinket.
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3106
- Feltöltés dátuma: 2014. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Angie-30
355 recept
A párom születésnapjára készítettem.