r
Nosalty Logó

Kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1038 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4143 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 1038 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5569 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2559 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2718 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 4143 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük, a szalonnát félretesszük, és a zsírjában szalmasárgára dinszteljük a vöröshagymát.
  2. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát összekeverjük, majd jöhet a zúza, amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk, majd fűszerezzük (paprika, paradicsom, fokhagyma, stb.), és legvégén beleöntjük a vörösbort.
  3. Fedő alatt pároljuk.
  4. Mikor már majdnem megfőtt a zúza, kiszaggatjuk a galuskát, majd leszűrjük, és összekeverjük a kapros, juhtúróval.
  • Elkészítettem: 53 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4209
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke-, liba-, pulykazúzából is elkészíthető. Olcsó és ízletes vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...