r
Nosalty Logó

Kacsamelles lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kacsamelles lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
20 °C
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1706 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 284 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1706 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, az egy kanál lisztet megpirítjuk benne, hozzáadunk egy csipet szerecsendiót, sót, borsot, majd felengedjük tejjel, és addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, aztán hozzákeverjük a mascarponét.
  2. A tésztát kinyújtjuk, és olyan formát vágunk ki belőle, amilyenre a lasagnat készíteni szeretnénk. Ezeket a tésztalapokat, felhevített zsályaleveles vajban, hirtelen mindkét oldalukat kicsit megpirítjuk, majd félretesszük.
  3. A pecsenyekacsa mellet ledaráljuk bőrével együtt, száraz serpenyőben sóval, borssal addig kevergetjük, míg elveszti piros színét a hús.
  4. A kiválasztott sütőformákat, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és elkezdjük rétegezni a belevalókat. Alulra egy sült tésztalap kerül, majd rá mascarponés besamel, újabb tésztalap, rá sült paprikakrém kerül és a darált kacsahús, melyet lefedünk bazsalikomlevelekkel, tésztalap, besamel, tésztalap, ragu, hús, bazsalikomlevél, tésztalap, sült paprikakém, tetejére egy levél zsálya, és megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal.
  5. 180 fokos sütőben, hőlégkeverésen, 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 20 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x10x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1030
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamelles lasagne
Évi néni 1830 recept

Tésztázós hangulatomban, készítettem néhány fogást, aszalt paradicsomos házi gyúrt tésztából és házi paprikakrémmel. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...