Kacsamelles lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
20 °C
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
25g tészta93 kcal
-
4g paprikakrém0 kcal
-
25g kacsamell34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2g rétesliszt6 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
284
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
150g tészta557 kcal
-
24g paprikakrém0 kcal
-
150g kacsamell203 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
10g rétesliszt36 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
Összesen
1706
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
24g tészta89 kcal
-
3.8g paprikakrém0 kcal
-
24g kacsamell32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
1.6g rétesliszt6 kcal
-
16g tej9 kcal
-
16g mascarpone65 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
9.6g parmezán sajt38 kcal
Összesen
273
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
284
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.7 g
Zsír
-
Összesen 93.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3070.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 881 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 879 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1706
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg tészta
-
12 teáskanál paprikakrém
-
15 dkg kacsamell
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dkg vaj
-
1 dkg rétesliszt
-
1 dl tej
-
10 dkg mascarpone
-
1 csipet szerecsendió
-
20 levél bazsalikom
-
8 db zsálya
-
6 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A vajat felforrósítjuk, az egy kanál lisztet megpirítjuk benne, hozzáadunk egy csipet szerecsendiót, sót, borsot, majd felengedjük tejjel, és addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, aztán hozzákeverjük a mascarponét.
- A tésztát kinyújtjuk, és olyan formát vágunk ki belőle, amilyenre a lasagnat készíteni szeretnénk. Ezeket a tésztalapokat, felhevített zsályaleveles vajban, hirtelen mindkét oldalukat kicsit megpirítjuk, majd félretesszük.
- A pecsenyekacsa mellet ledaráljuk bőrével együtt, száraz serpenyőben sóval, borssal addig kevergetjük, míg elveszti piros színét a hús.
- A kiválasztott sütőformákat, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és elkezdjük rétegezni a belevalókat. Alulra egy sült tésztalap kerül, majd rá mascarponés besamel, újabb tésztalap, rá sült paprikakrém kerül és a darált kacsahús, melyet lefedünk bazsalikomlevelekkel, tésztalap, besamel, tésztalap, ragu, hús, bazsalikomlevél, tésztalap, sült paprikakém, tetejére egy levél zsálya, és megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal.
- 180 fokos sütőben, hőlégkeverésen, 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 20 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 10x10x8
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1034
- Feltöltés dátuma: 2015. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Tésztázós hangulatomban, készítettem néhány fogást, aszalt paradicsomos házi gyúrt tésztából és házi paprikakrémmel.