r
Nosalty Logó

Kacsamájas borsós ragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kacsamájas borsós ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12195 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 812 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8478.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    460 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    3384 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48885 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    218 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3718 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48779 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5168 micro
Összesen 3249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3758 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3749 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két liter vizet felforralunk, beleteszünk egy evőkanál sót, s ha újra felforrt, a durum tésztát is. 7-8 perc alatt megfőzzük, közben elkészítjük a ragut.
  2. Egy kanál olajon megolvasztjuk a vajat.
  3. A májat falatnyi darabokra vágjuk, és mikor a serpenyőben felforrósodott a vaj, beledobjuk. Kb. 2 perc alatt nagy lángon átpirítjuk, hogy kívül megsüljön, de belül rózsaszín legyen. Közben a balzsamecetet is hozzáadjuk, avval pirítjuk, hogy karamellizálódjon, majd kiszedjük egy tálba, félretesszük.
  4. A serpenyőbe most beborítjuk a mirelit zsenge zöldborsót (hiszen az elő van főzve, és 2 perc elég neki). Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd azt is kiszedjük.
  5. A serpenyőbe most beleöntjük a tejszínt, habverővel elkeverjük benne a mascarponét, és belereszeljük a parmezánt (én fele parmezán, fele érlelt cheddar sajtot tettem). Felforrósítjuk, majd a kifőtt tésztát leszűrjük, és a forró sajtos tejszínbe borítjuk.
  6. Hozzáadjuk a májat, amit most kissé megsózunk, borsozunk. Mindent összekeverünk, és tálalunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5067
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamájas borsós ragu
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet ma reggel láttam Stahl Judit TV-s műsorában, és tudtam, ez lesz az ebédünk. És ez így is lett. Csak a májon változtattam. Ő csirkemájjal készítette, én pedig pecsenye kacsamájjal. Nagyon finom, tartalmas, nem diétás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...