Kacsamájas borsós ragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g kacsamáj136 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
65g tészta241 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
Összesen
812
kcal
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
400g kacsamáj544 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
260g tészta965 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
Összesen
3249
kcal
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
30.7g kacsamáj42 kcal
-
0.8g szőlőmagolaj7 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
15.4g zöldborsó12 kcal
-
15.4g habtejszín45 kcal
-
7.7g mascarpone31 kcal
-
7.7g parmezán sajt30 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
20g tészta74 kcal
-
0.8g balzsamecet1 kcal
Összesen
250
kcal
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 595 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2119.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 846 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 160 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 930 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 12195 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1292 micro
Összesen
812
kcal
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.1 g
Zsír
-
Összesen 172.5 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8478.8 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 460 mg
-
Kálcium 1482 mg
-
Vas 135 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2606 mg
-
Nátrium 3384 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 640.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48885 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 218 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3718 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 48779 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5168 micro
Összesen
3249
kcal
- 14% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3758 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 3749 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 397 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg kacsamáj
-
1 ek szőlőmagolaj
-
1 ek vaj
-
20 dkg zöldborsó
-
200 ml habtejszín
-
10 dkg mascarpone
-
10 dkg parmezán sajt
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
1 ek petrezselyem
-
26 dkg tészta
-
2 ek balzsamecet
Elkészítés
- Két liter vizet felforralunk, beleteszünk egy evőkanál sót, s ha újra felforrt, a durum tésztát is. 7-8 perc alatt megfőzzük, közben elkészítjük a ragut.
- Egy kanál olajon megolvasztjuk a vajat.
- A májat falatnyi darabokra vágjuk, és mikor a serpenyőben felforrósodott a vaj, beledobjuk. Kb. 2 perc alatt nagy lángon átpirítjuk, hogy kívül megsüljön, de belül rózsaszín legyen. Közben a balzsamecetet is hozzáadjuk, avval pirítjuk, hogy karamellizálódjon, majd kiszedjük egy tálba, félretesszük.
- A serpenyőbe most beborítjuk a mirelit zsenge zöldborsót (hiszen az elő van főzve, és 2 perc elég neki). Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd azt is kiszedjük.
- A serpenyőbe most beleöntjük a tejszínt, habverővel elkeverjük benne a mascarponét, és belereszeljük a parmezánt (én fele parmezán, fele érlelt cheddar sajtot tettem). Felforrósítjuk, majd a kifőtt tésztát leszűrjük, és a forró sajtos tejszínbe borítjuk.
- Hozzáadjuk a májat, amit most kissé megsózunk, borsozunk. Mindent összekeverünk, és tálalunk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5098
- Feltöltés dátuma: 2018. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ezt a receptet ma reggel láttam Stahl Judit TV-s műsorában, és tudtam, ez lesz az ebédünk. És ez így is lett. Csak a májon változtattam. Ő csirkemájjal készítette, én pedig pecsenye kacsamájjal. Nagyon finom, tartalmas, nem diétás.