r
Nosalty Logó

Juhtúrós pogácsa 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúrós pogácsa 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1318 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1318 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    302.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9837.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    7499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1194 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 5269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagyobb tálban a liszthez hozzáadjuk a kétféle zsíradékot és a sót, ezt "összemorzsoljuk".
  3. Ezután hozzáadjuk a juhtúrót és az ömlesztett sajtot is, majd a tojássárgáját, a tejfölt és az (felfuttatott) élesztős tejet.
  4. Összegyúrjuk, dagasztjuk. Egy zsírosabb, rugalmas állagú tésztát kell kapnunk.
  5. 1 óráig letakarva pihentetjük, kelesztjük a tésztánkat.
  6. Amikor megkelt kb. 2-3 cm vastagságúra nyújtjukés rácsosra vágjuk a tetejét. (Én csak "csíkozni" szoktam.)
  7. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, az oldalát megsodorjuk, majd a sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a pogácsáinkat.
  8. A tetejét lekenjük tojásfehérjével, majd minden pogácsára egy csipetnyi sajtot rakunk.
  9. Ezután pihentetjük még 15 percet, majd 40 perc alatt, 5 percig pirítjuk a sajtot a tetején. (Ez sütőnként változhat.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 23694
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

A juhtúró és az ömlesztett sajt "saját fejlesztés", de próbáltam már lilahagyma-bacon kombinációval is, ill. engem is elért idén a medvehagyma-őrület. Az alaprecept adott, ezzel próbálok kísérletezni. Fogadjátok tőlem sok szeretettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám specialitása a pogácsa. Ha gyerekkoromban vendégek jöttek hozzánk, vagy (mostmár) mi megyünk haza anyáékhoz, vendégváróként a meleg pogácsa mindig az asztalon van. Sok pogácsa recepttel kísérleteztem már, de valahogy egyik sem volt számomra "A POGÁCSA". Végül a legegyszerűbb dologhoz folyamodtam, 1 év kísérletezés után elkértem édesanyám jól bevált receptjét. Jobb későn, mint soha :).  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...