r
Nosalty Logó

Jugoszláv krémes Kacorka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jugoszláv krémes Kacorka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    230.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5925.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2391 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.6 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1390 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 5013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. Elkészítjük a feketekávét.
  3. Kikeverjük a 4 tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk az erős feketekávét.
  4. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darabolt diót, a sütőport, és az egészet jól összekeverjük.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  6. Tepsibe öntjük, és kisütjük.
  7. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém

  1. A krémhez felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojássárgáját, majd folyamatosan kevergetve a vajat és a lisztet is.
  2. Az elkészített krémet kihűtjük.
  3. A kettévágott tésztát megkenjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is.
  4. Végül díszítésként megszórhatjuk tortadarával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6259
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

Rombusz alakúra vágjuk, úgy tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám hagyományos krémese, kiskorom óta készíti, az egész család rajong érte. A tésztájában a diót vagy darabosra hagyjuk, ez az egyik iskola, a másik, hogy darálva tesszük bele. Nagyon finom, laktató sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...