Jugoszláv krémes Kacorka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
37g tojás46 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
11g feketekávé1 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g dió109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
50g tej28 kcal
-
13 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Díszítés
-
32 kcal
Összesen
835
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
64g feketekávé6 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g dió654 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
300g tej168 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Díszítés
-
35g csokoládéforgács191 kcal
Összesen
5013
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
13.9g tojás18 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
4g feketekávé0 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
6.3g dió41 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
Krém
-
19g tej11 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
Díszítés
-
2.2g csokoládéforgács12 kcal
Összesen
317
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 987.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.9 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
835
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 230.2 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5925.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1558 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 2391 mg
-
Nátrium 1427 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 671.6 g
-
Cukor 452 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 280.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 829 mg
-
Retinol - A vitamin: 1390 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
5013
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
8 ek feketekávé
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg dió
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
3 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
15 dkg vaj
-
3 púpozott ek finomliszt
Díszítés
-
5 ek csokoládéforgács
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- Elkészítjük a feketekávét.
- Kikeverjük a 4 tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk az erős feketekávét.
- Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darabolt diót, a sütőport, és az egészet jól összekeverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- Tepsibe öntjük, és kisütjük.
- Ha kihűlt, kettévágjuk.
Krém
- A krémhez felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojássárgáját, majd folyamatosan kevergetve a vajat és a lisztet is.
- Az elkészített krémet kihűtjük.
- A kettévágott tésztát megkenjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is.
- Végül díszítésként megszórhatjuk tortadarával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6242
- Feltöltés dátuma: 2015. január 11.
Ajánló
Rombusz alakúra vágjuk, úgy tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyukám hagyományos krémese, kiskorom óta készíti, az egész család rajong érte. A tésztájában a diót vagy darabosra hagyjuk, ez az egyik iskola, a másik, hogy darálva tesszük bele. Nagyon finom, laktató sütemény.