Jugoszláv krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
46g tojás58 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g dió109 kcal
-
0g kávé0 kcal
-
59 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
50g tej28 kcal
-
29 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
25g vaj179 kcal
A mázhoz
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
24 kcal
Összesen
939
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g kávé0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g vaj1076 kcal
A mázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
5634
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
17.2g tojás22 kcal
-
12.5g cukor48 kcal
-
12.5g finomliszt45 kcal
-
6.2g dió41 kcal
-
0g kávé0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
18.7g tej10 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
A mázhoz
-
6.2g étcsokoládé34 kcal
-
9 kcal
Összesen
350
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
939
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.1 g
Zsír
-
Összesen 305.3 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 1231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3644.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 852 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 1504 mg
-
Nátrium 706 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654.3 g
-
Cukor 423 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 243.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1416 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 801 mg
-
Retinol - A vitamin: 1394 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1296 micro
Összesen
5634
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 evőkanál finomliszt
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg vaj
A mázhoz
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
- Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
- Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
- A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
- A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
- Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24×34
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 1746
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 271594
- Feltöltés dátuma: 2011. november 17.
Ajánló
A csokimázzal bevont sütiket úgy lehet legszebben szeletelni, ha a kést forró víz alá tartjuk egy rövid időre, és szárazra töröljük, mielőtt felvágjuk a süteményt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez szintén egy régi receptem. A sok új, divatos süti miatt viszont én is már elég régen készítettem el, pedig megéri, mert nagyon finom. Eredetileg a piskótát lapjában ketté kellene vágni, és közé tenni a krémet, de nem szoktam vele pepecselni, hiszen így is mutatós :)