Joghurttorta babapiskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Matkovics Eszter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
31g tehéntúró46 kcal
-
56g joghurt34 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
106g alma50 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
38g tej21 kcal
-
25g babapiskóta94 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
374
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g tehéntúró368 kcal
-
450g joghurt275 kcal
-
25g vaníliaaroma0 kcal
-
850g alma398 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
2999
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
10.4g tehéntúró15 kcal
-
18.8g joghurt11 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
35.5g alma17 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
8.4g babapiskóta31 kcal
-
8.4g habtejszín24 kcal
Összesen
124
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.1 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 169.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
374
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 107.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4336.7 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 1271 mg
-
Vas 501 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 1114 mg
-
Nátrium 619 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1354.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 670 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
2999
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg tehéntúró
-
5 kis db alma
-
20 g zselatin
-
3 dl tej
-
200 g babapiskóta
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
- Az almákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük.
- Hozzáadjuk a túrót, a joghurtot, a cukrot, a vanília aromát, és jól összekeverjük.
- A zselatint csomómentesre keverjük a tejjel (lehetőleg szobahőmérsékletű legyen), és felhevítjük. (Ezt a módszert Stahl Juditnál láttam, ő azt mondta addig hevítjük, folyamatos keverés mellett, míg meg nem csípi a kezünket.) Majd ha kész, hozzáöntjük a joghurthoz.
- A habtejszínt kemény habbá verjük (könnyebben megkeményedik, ha munka előtt kb. fél-1 órával kivesszük a hűtőből vagy be sem tesszük). Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a masszánkhoz.
- A babapiskótákat félbetörjük, tejbe mártjuk, és a kis edénykék aljára helyezzük. Ne áztassuk sokáig, mert nagyon könnyen megszívja magát, és krémből is szív magába.
- Ráöntjük a krémet, díszítésnek beleszúrunk egy babapiskótát a tetejére, és hűtőbe tesszük.
- Ezekben a kis edénykékben ugyan hamarabb dermed, de azért legalább 1 órát hagyjuk állni.
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6374
- Feltöltés dátuma: 2013. március 26.
Ajánló
Elkészítettem már édesítővel is, akkor bogyókat használtam, és beletettem 40 db összetört bogyót. Nem szoktam édesítőt használni, így a folyékony adagot nem tudom leírni. De ezzel az adaggal édesebbnek hatott.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Matkovics Eszter
22 recept
Leánybúcsún voltam még 2008-ban, akkor ettünk epres joghurttortát. Akkor annyira beleszerettem, hogy azóta is kombinálom, ahogy csak lehet. Extrák nélkül nagyon hamar készen van, és a zselatin hevítése a legnehezebb feladat a folyamatban.