r
Nosalty Logó

Joghurttorta babapiskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Matkovics Eszter
Joghurttorta babapiskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2999 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4336.7 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 2999 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a túrót, a joghurtot, a cukrot, a vanília aromát, és jól összekeverjük.
  3. A zselatint csomómentesre keverjük a tejjel (lehetőleg szobahőmérsékletű legyen), és felhevítjük. (Ezt a módszert Stahl Juditnál láttam, ő azt mondta addig hevítjük, folyamatos keverés mellett, míg meg nem csípi a kezünket.) Majd ha kész, hozzáöntjük a joghurthoz.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük (könnyebben megkeményedik, ha munka előtt kb. fél-1 órával kivesszük a hűtőből vagy be sem tesszük). Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a masszánkhoz.
  5. A babapiskótákat félbetörjük, tejbe mártjuk, és a kis edénykék aljára helyezzük. Ne áztassuk sokáig, mert nagyon könnyen megszívja magát, és krémből is szív magába.
  6. Ráöntjük a krémet, díszítésnek beleszúrunk egy babapiskótát a tetejére, és hűtőbe tesszük.
  7. Ezekben a kis edénykékben ugyan hamarabb dermed, de azért legalább 1 órát hagyjuk állni.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6374
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Ajánló

Elkészítettem már édesítővel is, akkor bogyókat használtam, és beletettem 40 db összetört bogyót. Nem szoktam édesítőt használni, így a folyékony adagot nem tudom leírni. De ezzel az adaggal édesebbnek hatott.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurttorta babapiskótával
Matkovics Eszter 22 recept

Leánybúcsún voltam még 2008-ban, akkor ettünk epres joghurttortát. Akkor annyira beleszerettem, hogy azóta is kombinálom, ahogy csak lehet. Extrák nélkül nagyon hamar készen van, és a zselatin hevítése a legnehezebb feladat a folyamatban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...