Joghurtos epertorta mentalevelekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
9g tojás12 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2g tej1 kcal
-
2g xilit4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
7 kcal
-
0g rum1 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
190
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g tej6 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
44 kcal
-
2g rum3 kcal
-
300g eper90 kcal
Összesen
1141
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
5.7g tojás7 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
1g tej1 kcal
-
1g xilit2 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
30.8g joghurt19 kcal
-
20.6g habtejszín60 kcal
-
2.1g zselatinfix3 kcal
-
4.1g cukormentes lekvár5 kcal
-
0.2g rum0 kcal
-
30.8g eper9 kcal
Összesen
117
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 115.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
190
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 77.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 441 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1625.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 597 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 693.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 719 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 706 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
1141
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
2 ek finomliszt
-
1 ek tej
-
1 ek xilit
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál sütőpor
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
0.5 teáskanál rum
-
30 dkg eper
Elkészítés
- Először a tésztát készítsük el. A tojássárgáját, a xilittel/cukorral habosra keverjük a tejjel. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kanalanként felváltva a sütőporral elkevert lisztet, és a keményre felvert tojásfehérjét.
- Egy tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, beleöntjük a masszát.
- 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- Ha kész, ne vegyük le a tortakarikát, hagyjuk hűlni. Addig készítsük el a joghurtos krémet.
- Egy mély tálba öntsük bele a joghurtot, keverjük bele a xillitet/cukrot, majd a habbá vert tejszínt. Végül keverjük bele a zselatinfixet.
- A tortalapot öntözzük meg 1 ek rum és 1 ek víz keverékével. Kenjük meg eperlekvárral. Végül öntsük rá a joghurtos krémet.
- Tegyük hűtőbe, hagyjuk állni egy órát, csak akkor díszítsük a félbevágott eprekkel, mentalevelekkel. Ekkor már lehúzhatjuk a tortakarikát, és óvatosan szép tálra helyezhetjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8964
- Feltöltés dátuma: 2013. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Eperszezonban epres édességgel kell várni a vendéget. Mivel én cukorbeteg vagyok, és barátaim között is többen küzdenek ezzel a betegséggel, mindig kalória és cukorszegény édességet kell kigondolnom. Senki nem veszi észre, hogy nem cukorral készül. Persze aki nem beteg, készítheti cukorral, több tojásból sütheti a piskótát, vagy használhat kész piskótalapot. Ekkor vágjuk ketté a tortalapot, a joghurtos krém felével töltsük meg, a másik felét a tetejére halmozzuk.