Jetty-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rusvai Katalin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
33g porcukor129 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
19 kcal
A töltelékehez
-
33g porcukor129 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
33g dió218 kcal
-
33g mazsola100 kcal
-
5g rum12 kcal
-
17g meggybefőtt12 kcal
-
19 kcal
A tetejére
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
35 kcal
Összesen
1388
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
200g porcukor774 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
300g rétesliszt1092 kcal
-
111 kcal
A töltelékehez
-
200g porcukor774 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
200g mazsola598 kcal
-
32g rum74 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
-
114 kcal
A tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
8326
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
10.5g porcukor40 kcal
-
7.8g margarin56 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
15.7g rétesliszt57 kcal
-
2.1g sárgabaracklekvár6 kcal
A töltelékehez
-
10.5g porcukor40 kcal
-
10.5g margarin75 kcal
-
10.5g dió68 kcal
-
10.5g mazsola31 kcal
-
1.7g rum4 kcal
-
5.2g meggybefőtt4 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
A tetejére
-
5.2g étcsokoládé29 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
Összesen
434
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 81.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
1388
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 95.6 g
Zsír
-
Összesen 487.7 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 181 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 193 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5431.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1004 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 876 mg
-
Foszfor 2598 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 954.2 g
-
Cukor 604 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 242.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3025 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 350 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 2843 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2185 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
8326
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
434
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg porcukor
-
15 dkg margarin
-
2 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
30 dkg rétesliszt
A töltelékehez
A tetejére
-
10 dkg étcsokoládé
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Alaposan kikeverünk 20 dkg porcukrot 15 dkg margarinnal, meg a tojásokkal, majd hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet is.
- Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben egyenletesen szétkenjük, majd aranysárgára sütjük.
- Ha kihűlt, egyharmadából hosszúkás téglalapot vágunk (a tortaalapot), a többit összemorzsoljuk. (Hagyjunk benne nagyobb, akár 2-3 centis darabokat is!)
- A diót zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük, így az egyik fele olyan lesz, mintha megdaráltuk volna, a másik fele darabos marad.
- A maradék porcukrot habosra keverjük a maradék margarinnal, majd hozzáadjuk a mazsolát és a diót. Végül beleforgatjuk a rumot, a meggyet, a kakaóport és az összemorzsolt tésztát is.
- Az egyben hagyott tésztalapot megkenjük vékonyan a lekvárral, majd a tölteléket félkör alakú halomban rányomkodjuk. Vizes kézzel szépen elsimítjuk a tetejét.
- A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és ezzel a mázzal vonjuk be a süteményt (a végére is kenjük ki). A tetejét fél diószemekkel díszíthetjük.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük, csak másnap tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30*40
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 23296
- Feltöltés dátuma: 2010. július 17.
Ajánló
Aki szereti, az extra csokis-meggyes-rumos bombákat, na, azoknak való ez a sütemény!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Rusvai Katalin
5 recept
Az örök klasszikus nálunk. Szinte minden ünnepnapon ez kerül az asztalra. Szerintem a világ egyik legfinomabb sütije. Rendkívül laktató, sokáig eláll. Jobb, ha a fogyasztás előtt 1-2 nappal készítjük el, mert úgy még finomabb!