r
Nosalty Logó

Jeges kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jeges kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Összesen 3788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3265.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 3788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 186 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval, félrerakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál kristálycukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a maradék két evőkanálnyi cukorral a tojássárgáját is habosra (szinte fehéredésig) keverjük. A két tojásos masszát lassú mozdulatokkal összekeverjük, nem kell teljesen, elég márványosra, közben ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze. A lisztes-kakaós keveréket szitáljuk a tetejére, és óvatosan, forgató mozdulatokkal keverjünk homogén, csomómentes piskótatésztát. Kiolajozott és kilisztezett tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 percig sütjük a tésztát. Tűpróbával ellenőrizzük!
  2. A sziruphoz a vizet és a cukrot 4-5 percig forraljuk. A még meleg tésztára a szirupot még meleg, de már nem forró állapotban kell ráöntözni.
  3. A krémhez a 0,6 liter tejet felteszünk forrni. A tej tetejére szórjunk három evőkanálnyi cukrot, és hagyjuk az aljára lesüllyedni, ez garantálja, hogy a krém ne kapjon oda, ne égjen le. Ezután a maradék tejet (2 dl) csomómentesre keverjük a liszttel a keményítővel és a vaníliával, majd ha a tej felforrt, ezt a keveréket hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett (legjobb erre a célra a habverő) „puding állagú” krémet főzünk belőle. A legvégén belerakjuk az apró kockára vágott margarint, és robotgéppel csomómentesre dolgozzuk a krémet. Ezután egyenletesen eloszlatjuk a tészta felületén, és hidegre rakjuk egy pár percet dermedni. Addig a csokoládémázat készítjük el.
  4. A mázhoz a tejszínt majdnem forrásig melegítsük fel, majd adjuk hozzá a kockára tördelt csokoládét, és folyamatosan addig kevergessük, amíg szép homogén csokimázat nem kapunk. (Az elején úgy tűnhet, hogy túl híg a mázunk, ilyenkor nem szabad megijedni, kitartóan kell tovább kevergetni, és gyönyörű, sűrű csokoládé ganache-t kapunk majd belőle.) Ezután egyenletesen laposfejű kés segítségével oszlassuk el a tejes krémen, és rakjuk újra a hűtőbe. Akkor a legjobb, ha legalább egy éjszakát pihentetjük, így szépen összeérik a süteményünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1398
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 315609
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jeges kocka (eredeti nevén Ledene Kocke) tradicionális szerb sütemény. A könnyű kakaós piskótán, finom vaníliás tejkrém terül el, a tetejét krémes csokoládé koronázza, az íze pedig egészen olyan, mint a Kinder csokoládé... szerintem nem is mesélem tovább, a legjobb elkészíteni és megkóstolni! :)

Hozzávalók

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...