r
Nosalty Logó

Japán linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Japán linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 8605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    355.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6415.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2909 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1272.7 g
  • Cukor
    702 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 8605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a margarint, a cukrot, a sütőport, a tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát kevés tejjel.
  2. Három részre osztjuk a tésztát, és az egyikbe keverjük a kakaóport.
  3. A hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
  4. A diót a kristálycukorral összekeverjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  6. A tésztákat kinyújtjuk kb. 23x28 cm-es hosszúra, és egy kikent tepsibe helyezzük az első lapot, majd villával megszurkáljuk és megkenjük a lekvárral. Megszórjuk a cukros dióval, és a barna lapot fektetjük rá. Szintén megböködjük, majd megkenjük és megszórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal fedjük.
  7. Megszurkáljuk, a sütőbe tesszük, és 180 fokon 25 percig sütjük, szép aranysárgára. (A sütő közepébe helyezzük, és légkeverésesben az alsó sütés is legyen bekapcsolva.)
  8. A tésztánk kihűlése után a tojássárgákat gőz felett a cukorral habosra felverjük, és a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9510
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán linzer
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyon régi receptem, most halásztam elő húsvétkor, mert szoktam másoknak aprósüteményeket sütni. Jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...