Japán linzer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g tej3 kcal
-
2 kcal
-
33g dió218 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
185 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
Összesen
1434
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
600g finomliszt2184 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
30g tej17 kcal
-
14 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
Összesen
8605
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
28.1g finomliszt102 kcal
-
3.7g tojásfehérje2 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
11.7g margarin84 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
9.4g dió61 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
18.7g sárgabaracklekvár52 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
Összesen
402
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 59.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1069.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.1 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
1434
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 114.6 g
Zsír
-
Összesen 355.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 160 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6415.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 1387 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 518 mg
-
Foszfor 2909 mg
-
Nátrium 1279 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1272.7 g
-
Cukor 702 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 345 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2278 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 2143 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1602 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 785 micro
Összesen
8605
kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
402
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg finomliszt
-
2 db tojásfehérje
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek tej
-
20 dkg cukor
-
20 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A lisztet, a margarint, a cukrot, a sütőport, a tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát kevés tejjel.
- Három részre osztjuk a tésztát, és az egyikbe keverjük a kakaóport.
- A hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
- A diót a kristálycukorral összekeverjük.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A tésztákat kinyújtjuk kb. 23x28 cm-es hosszúra, és egy kikent tepsibe helyezzük az első lapot, majd villával megszurkáljuk és megkenjük a lekvárral. Megszórjuk a cukros dióval, és a barna lapot fektetjük rá. Szintén megböködjük, majd megkenjük és megszórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal fedjük.
- Megszurkáljuk, a sütőbe tesszük, és 180 fokon 25 percig sütjük, szép aranysárgára. (A sütő közepébe helyezzük, és légkeverésesben az alsó sütés is legyen bekapcsolva.)
- A tésztánk kihűlése után a tojássárgákat gőz felett a cukorral habosra felverjük, és a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23x28
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 9532
- Feltöltés dátuma: 2014. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Nagyon régi receptem, most halásztam elő húsvétkor, mert szoktam másoknak aprósüteményeket sütni. Jól sikerült.