r
Nosalty Logó

Janne hústekercse fóliás burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Janne hústekercse fóliás burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hústekercshez

A fóliás burgonyához

Összesen 797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hústekercshez

A fóliás burgonyához

Összesen 3183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hústekercshez

A fóliás burgonyához

Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    206.2 g

Zsír

  • Összesen
    196.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6623.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2628 mg
  • Nátrium
    1761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1367.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3668 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1623 micro
Összesen 3183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A hústekercshez

A fóliás burgonyához

Elkészítés

A hústekercshez

  1. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd fűszerezzük, félretesszük 20 percre.
  2. Az ementáli sajtot konyakba áztatjuk kb. 20 percre.
  3. Minden hússzeletre ráhelyezünk egy rénszarvas sonkaszeletet, a sonkaszeletekre krémsajtot kenünk, majd arra rátesszük az áztatott ementáli szeleteket. A töltött húst szorosan feltekerjük úgy, hogy a sajtok ne látszódjanak ki, és fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. A húsok minden oldalát kevés vaj hozzáadásával kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. Közben a héjas burgonyákat hosszában egy éles késsel kb. 5 mm-re bevágjuk, és tűvel megszúrkáljuk. Olajos kézzel körbetapogatjuk, majd alufóliába tekerjük, és előmelegített sütőben puhára sütjük.
  6. Elkészítjük a kétféle öntetet: A fehér színű öntethez összekeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával, a metélőhagymával, a petrezselyemmel, a sóval és a cukorral. A narancs színű öntethez összekeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával, steakfűszerrel és a konyakkal.
  7. A hústekercseket forrón tálaljuk a kicsomagolt kettévágott, kétféle öntettel meglocsolt burgonyával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4434
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Janne hústekercse fóliás burgonyával
Auringonkukka 61 recept

Párom csodás finn receptje, csodás ízvilággal... Az ő tiszteletére neveztem el a receptet róla, mivel ő készítette nekem először :). Remélem, hogy másnak is elnyeri a tetszését, és kipróbálja!

Hozzávalók

A hústekercshez

A fóliás burgonyához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...