Ízletes sült oldalas
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
én kicsi konyhám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
133g sertésoldalas259 kcal
-
133g sertésdagadó625 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
Összesen
1002
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
800g sertésoldalas1551 kcal
-
800g sertésdagadó3752 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
150g víz0 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
Összesen
6008
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
35.3g sertésoldalas68 kcal
-
35.3g sertésdagadó165 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
4.4g zöldpaprika1 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
6.6g víz0 kcal
-
2.6g sertészsír24 kcal
Összesen
265
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 94.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 193.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 828 micro
-
β-karotin 1995 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
1002
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 179.5 g
Zsír
-
Összesen 567.8 g
-
Telített zsírsav 202 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 505 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2306.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 928 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1162.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1204 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 571 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4968 micro
-
β-karotin 11971 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
6008
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg sertésoldalas
-
80 dkg sertésdagadó
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db zöldpaprika
-
2 közepes db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
só ízlés szerint
-
rózsabors ízlés szerint
-
zöldbors ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1.5 dl víz
-
4 ek sertészsír
Elkészítés
- Húsokat jól megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra. Zöldségeket feldaraboljuk, répát és paprikát vastagabb karikákra, vöröshagymát nagyobb gerezdekre, fokhagymagerezdeket félbe. Tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral. Én mindenhez kibélelem a tepsit, mert mindig az a legfinomabb falat, ami a tepsibe ragad úgy, hogy kirobbantani sem lehet onnan. A sütőpapírra nem ragad, viszont mégis van egy-két jól odasült darabka.
- Elkészítjük a fűszerkeveréket: só, szerecsendió, őrölt kömény, egész kömény és a borsok frissen őrölve. Ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a húsokat.
- A jó minőségű sertészsírból (Ilyet magánhenteseknél lehet kapni, illetve minden vidéki háztól, ahol van még disznóvágás. A hófehér, agyonkezelt, antioxidánsokat tartalmazó, szobahőmérsékleten is kőkemény zsír nem finom.) 3 evőkanállal teszünk a tepsibe, majd ráöntünk 1.5 dl vizet. Ekkor jön a zöldségek fele a fokhagyma nélkül, majd erre a zöldségágyra szépen elrendezzük a húsokat, az oldalasok csontos fele lefelé legyen. A tetejére duplán teszünk alufóliát, jól lezárjuk a széleket.
- Sütő középső részén közepes lángon 1 órán át pároljuk, majd megfordítjuk a húsokat, hogy a másik felük is megpuhuljon. Ekkor villával megszurkáljuk a fóliát, hogy lassan párologjon a víz a tepsiből. Így puhítjuk tovább még 30 percig.
- Ezután levesszük a fóliát, visszafordítjuk a húsokat, és ellenőrizzük a puhaságukat. Fontos, hogy a közvetlen a csontok melletti rész is puha legyen, ha ez megfelelő, akkor nem kell tovább párolni. A fokhagyma kivételével hozzáadjuk a többi zöldséget úgy, hogy a húsokat ne takarjuk be velük, inkább közé kerüljenek. Visszatesszük a tepsit a sütőbe alufólia nélkül, de alsó bordamagasságra. Itt hagyjuk addig, amíg pirulni kezd az húsok alsó része. Ezután feljebb tesszük a sütőben, hogy a tetejük is szép pirosra süljön. A fokhagymákat az utolsó 5 percben tesszük hozzá. Ezek a sütési információk hagyományos gázsütő esetén érvényesek.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 10095
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 29.
Ajánló
Tepsis burgonyával és savanyú káposztával szoktam tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
én kicsi konyhám
13 recept
Ritkán eszünk sertéshúst, de van egy nagyon megbízható, vidéki hentesem, akinél a forrás is megbízható, a zsír is finom, és persze saját készítésű a kolbász és a hurka. Egy évben egyszer-kétszer megkívánom a pirosra sült oldalast. Anyukám egyik kedvence ez az étel, Ő csak "egymozdulatos"-nak hívja...háát biztos nem csinál ekkora faxnit belőle, mint én... betolja sütőbe -az az egy mozdulat- és kész.