r
Nosalty Logó

Ízletes sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
én kicsi konyhám
Ízletes sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6008 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    828 micro
  • β-karotin
    1995 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 1002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.5 g

Zsír

  • Összesen
    567.8 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    571 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    11971 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 6008 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húsokat jól megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra. Zöldségeket feldaraboljuk, répát és paprikát vastagabb karikákra, vöröshagymát nagyobb gerezdekre, fokhagymagerezdeket félbe. Tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral. Én mindenhez kibélelem a tepsit, mert mindig az a legfinomabb falat, ami a tepsibe ragad úgy, hogy kirobbantani sem lehet onnan. A sütőpapírra nem ragad, viszont mégis van egy-két jól odasült darabka.
  2. Elkészítjük a fűszerkeveréket: só, szerecsendió, őrölt kömény, egész kömény és a borsok frissen őrölve. Ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a húsokat.
  3. A jó minőségű sertészsírból (Ilyet magánhenteseknél lehet kapni, illetve minden vidéki háztól, ahol van még disznóvágás. A hófehér, agyonkezelt, antioxidánsokat tartalmazó, szobahőmérsékleten is kőkemény zsír nem finom.) 3 evőkanállal teszünk a tepsibe, majd ráöntünk 1.5 dl vizet. Ekkor jön a zöldségek fele a fokhagyma nélkül, majd erre a zöldségágyra szépen elrendezzük a húsokat, az oldalasok csontos fele lefelé legyen. A tetejére duplán teszünk alufóliát, jól lezárjuk a széleket.
  4. Sütő középső részén közepes lángon 1 órán át pároljuk, majd megfordítjuk a húsokat, hogy a másik felük is megpuhuljon. Ekkor villával megszurkáljuk a fóliát, hogy lassan párologjon a víz a tepsiből. Így puhítjuk tovább még 30 percig.
  5. Ezután levesszük a fóliát, visszafordítjuk a húsokat, és ellenőrizzük a puhaságukat. Fontos, hogy a közvetlen a csontok melletti rész is puha legyen, ha ez megfelelő, akkor nem kell tovább párolni. A fokhagyma kivételével hozzáadjuk a többi zöldséget úgy, hogy a húsokat ne takarjuk be velük, inkább közé kerüljenek. Visszatesszük a tepsit a sütőbe alufólia nélkül, de alsó bordamagasságra. Itt hagyjuk addig, amíg pirulni kezd az húsok alsó része. Ezután feljebb tesszük a sütőben, hogy a tetejük is szép pirosra süljön. A fokhagymákat az utolsó 5 percben tesszük hozzá. Ezek a sütési információk hagyományos gázsütő esetén érvényesek.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10095
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 29.

Ajánló

Tepsis burgonyával és savanyú káposztával szoktam tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes sült oldalas
én kicsi konyhám 13 recept

Ritkán eszünk sertéshúst, de van egy nagyon megbízható, vidéki hentesem, akinél a forrás is megbízható, a zsír is finom, és persze saját készítésű a kolbász és a hurka. Egy évben egyszer-kétszer megkívánom a pirosra sült oldalast. Anyukám egyik kedvence ez az étel, Ő csak "egymozdulatos"-nak hívja...háát biztos nem csinál ekkora faxnit belőle, mint én... betolja sütőbe -az az egy mozdulat- és kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...