r
Nosalty Logó

Ízletes kínai csípős-savanyú leves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Ízletes kínai csípős-savanyú leves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csípős-savanyú leves

299
Kalória
19.7g
Fehérje
25g
Szénhidrátok
12.3g
Zsír
275.8g
Víz
67.8g
Koleszterin
3.2g
Rost
9.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csípős-savanyú leves

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csípős-savanyú leves

Összesen 2389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csípős-savanyú leves

Összesen 48 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    2259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1559 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22772.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    18073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12469 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2115 micro
Összesen 2389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

Csípős-savanyú leves

  1. A főzés megkezdése előtt készítsük elő az alapanyagokat. A szárított fafülgombát öntsük fel forró vízzel, és hagyjuk fél órát ázni, majd szűrjük le. A fokhagymát, gyömbért reszeljük le, a friss chilit vágjuk fel apróra. A shiitake gombát, répát, csirkemellet, bambuszrügyet, újhagymát vágjuk fel vékony darabokra. A tofut apró kockákra vágjuk fel.
  2. Egy fazékban kezdjük el hevíteni a földimogyoró olajat, amibe tegyük bele a gyömbért, fokhagymát és a chilit. Futtassuk át, amíg felszabadulnak az illatok, ekkor tegyük rá a friss shiitake gombát pirulni. Amikor jól összeesett, akkor adjuk hozzá a csirkemellet, répát és a beáztatott fafülgombát. Kezdjük el pirítani az alapunkat, és miután összeesett, akkor adjuk hozzá a mogyoróvajat, a gochujangot, a fermentált szójababot chilis olajban és a szójaszószt. Forraljuk össze, utána húzzuk fel alaplével illetve vízzel. Ekkor mehet bele a bambuszrügy és tofu. Ecettel és egy kevés cukorral állítsuk be az ízvilágát.
  3. Kb. negyed óra főzés után csurgassuk hozzá vékony sugárban a felvert tojást. Egy kevés hideg vízzel kikevert keményítővel sűrítsük be. Legvégén szórjuk bele a felvágott újhagymát is, rottyantsunk egy utolsót rajta, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Ez a leves nem az a tipikus büfés változat, sokkal több annál! Gazdag tartalmával és ízvilágával igazi kulináris élményt nyújt. Különböző zöldségek, csirkemell, tofu, gombák, gyömbér, szója, gochujang és társaik teszik igazán különlegessé. A végeredmény egy csípős, savanyú és umamiban gazdag leves, ami tökéletes választás egy hideg téli napon vagy akár egy könnyű ebédre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!