r
Nosalty Logó

Isteni szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isteni szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Összesen 1441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Összesen 5757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5708.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    402 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1323 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 5757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 25-30perc alatt készre sütjük.
  4. Krém elkészítése:
  5. A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral. Hűlni hagyjuk.
  6. A margarint a porcukorral habosra keverünk, elkeverjük a kihűlt péppel.
  7. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, és 1-2 ek rumot (ezt lehet ízlés szerint).
  8. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
  9. Tojáshab elkészítése:
  10. A tojásfehérjéket gőz felett elkezdjük felverni, amikor kezd keményedni, fokozatosan hozzá adagoljuk a porcukrot, majd teljes keményedésig verjük.
  11. Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük. Végül tortadarával megszórjuk.
  12. Fontos, hogy másnap szeleteljük!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 646
  • Tegnapi nézettség: 77
  • 7 napos nézettség: 339
  • Össznézettség: 210809
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes-szájúaknak ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...