r
Nosalty Logó

Isler ribizlilekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isler ribizlilekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Összesen 1044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Összesen 8330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    521.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    201 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    3145 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    848 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3585 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3369 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2560 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 8330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 478 kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához (2 adag)

  1. A margarintfelkockázzuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, 1-2 evőkanál kakaóporralés a darált dióval.
  2. A lisztes keveréket, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáit összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert az omlós tésztához hideg hozzávalók, és hideg konyha szükséges (ezért nem jó, ha sokáig dolgozzuk, mert a kézmelegtől ellágyul).
  3. Cipóvá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Mivel ez nagy adag tészta, mindig csak egy részét vegyük ki a hűtőből, a többi hadd hűsöljön még bent.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Kicsit hagyjuk hűlni, majd savanykás lekvárral, pl. ribizlivel egy-egy korongot összeragasztunk. Kicsit állni hagyjuk a korongokat, majd a gőz felett felolvasztott csokoládébevonóban (amihez adtunk egy-két evőkanál olajat) megmártogatjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 716
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 88715
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

Ugyanebből a tésztából készítem a linzerkarikát is, így 2:1-ben tésztának neveztem el. Akkor nem kerül bele kakaó, és lyukas-nem lyukas kiszúróval szaggatom, kisütés után baracklekvárral ragasztom össze a darabokat, és porcukorral megszórva tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a fajta  tésztának nagy előnye, hogy nem sokkal az elkészítés után megpuhul, nem úgy, mint a klasszikus linzertészta. A gyermekeim nagy kedvence a linzerkarika, így gyakran készül nálunk. Tavaly gondoltam egyet, amikor ezt a fajta omlóstésztát gyúrtam (korábban a klasszikus linzer recept alapján dolgoztam), hogy készítek most egy kis islert is. Hiszen azt is szeretik nagyon, de még sosem csináltam! Az alaptésztát kétfelé vettem, és az egyik cipóba belekevertem egy kis kakaót is. Nagyon finom lett, így felvettük a hőn szeretett házi (és adventi) aprósütik sorába.

Hozzávalók

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...