Isler ribizlilekvárral
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához (2 adag)
-
50g margarin359 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g dió164 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10 kcal
-
6 kcal
-
25g ribizlidzsem70 kcal
A bevonathoz
-
13g tortabevonó68 kcal
-
9 kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához (2 adag)
-
400g margarin2868 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
46 kcal
-
200g ribizlidzsem556 kcal
A bevonathoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához (2 adag)
-
23g margarin165 kcal
-
28.7g finomliszt105 kcal
-
11.5g dió75 kcal
-
11.5g porcukor44 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
11.5g ribizlidzsem32 kcal
A bevonathoz
-
5.7g tortabevonó31 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 65.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 829.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 105 g
Zsír
-
Összesen 521.6 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 197 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 201 g
-
Koleszterin 876 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6637.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 1394 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 700 mg
-
Foszfor 3145 mg
-
Nátrium 1102 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 848 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 238.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3585 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 388 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 475 micro
-
Kolin: 859 mg
-
Retinol - A vitamin: 3369 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 2560 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1022 micro
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Hozzávalók
A tésztához (2 adag)
-
40 dkg margarin
-
50 dkg finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
4 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A bevonathoz
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához (2 adag)
- A margarintfelkockázzuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, 1-2 evőkanál kakaóporralés a darált dióval.
- A lisztes keveréket, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáit összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert az omlós tésztához hideg hozzávalók, és hideg konyha szükséges (ezért nem jó, ha sokáig dolgozzuk, mert a kézmelegtől ellágyul).
- Cipóvá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Mivel ez nagy adag tészta, mindig csak egy részét vegyük ki a hűtőből, a többi hadd hűsöljön még bent.
- Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Kicsit hagyjuk hűlni, majd savanykás lekvárral, pl. ribizlivel egy-egy korongot összeragasztunk. Kicsit állni hagyjuk a korongokat, majd a gőz felett felolvasztott csokoládébevonóban (amihez adtunk egy-két evőkanál olajat) megmártogatjuk őket.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 715
- Tegnapi nézettség: 92
- 7 napos nézettség: 370
- Össznézettség: 89305
- Feltöltés dátuma: 2011. november 21.
Ajánló
Ugyanebből a tésztából készítem a linzerkarikát is, így 2:1-ben tésztának neveztem el. Akkor nem kerül bele kakaó, és lyukas-nem lyukas kiszúróval szaggatom, kisütés után baracklekvárral ragasztom össze a darabokat, és porcukorral megszórva tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ennek a fajta tésztának nagy előnye, hogy nem sokkal az elkészítés után megpuhul, nem úgy, mint a klasszikus linzertészta. A gyermekeim nagy kedvence a linzerkarika, így gyakran készül nálunk. Tavaly gondoltam egyet, amikor ezt a fajta omlóstésztát gyúrtam (korábban a klasszikus linzer recept alapján dolgoztam), hogy készítek most egy kis islert is. Hiszen azt is szeretik nagyon, de még sosem csináltam! Az alaptésztát kétfelé vettem, és az egyik cipóba belekevertem egy kis kakaót is. Nagyon finom lett, így felvettük a hőn szeretett házi (és adventi) aprósütik sorába.