Ír whiskey-s torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g rétesliszt36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citruspor0 kcal
A krémhez
-
17g habtejszín49 kcal
-
13g whiskey31 kcal
-
15 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
A mázhoz
-
21g marcipán96 kcal
-
3g marcipán12 kcal
-
4g marcipán19 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
398
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
120g rétesliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g citruspor0 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
150g whiskey375 kcal
-
50g gyümölcscukor184 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
A mázhoz
-
250g marcipán1155 kcal
-
30g marcipán139 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
4793
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
21.9g tojás28 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
8g rétesliszt29 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.3g citruspor0 kcal
A krémhez
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
10g whiskey25 kcal
-
3.3g gyümölcscukor12 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
16.6g mascarpone67 kcal
A mázhoz
-
16.6g marcipán77 kcal
-
2g marcipán9 kcal
-
3.3g marcipán15 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
318
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
398
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 262.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2397.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 1029 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.7 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 458.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 899 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
4793
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 púpozott ek rétesliszt
-
1 tk sütőpor
-
0.5 ek citruspor
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
5 dkg gyümölcscukor
-
1 csomag habfixáló
-
25 dkg mascarpone
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, amihez aztán kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény, fényes hab nem lesz belőle.
- A sárgáját folytonos keverés mellett szintén darabonként engedjük a tojásfehérjéhez.
- Egy sima evőkanál segítségével óvatosan kevergetve, kanalanként beleforgatjuk a sütőporral, és citrusporral elkevert lisztet.
- A tésztát egy téglalap alakú, 30x25 cm-es tortakeretbe öntjük, ami alá szilikonos sütőpapírt teszünk. Az oldalát nem kell kikenni semmivel, mert akkor nem tud a tészta jól megemelkedni.
- 160 fokon, hőlégkeverésen 30 perc alatt megsütjük. A tésztát rácsra téve kihűtjük.
- Közben a krémnek valókat összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
- Amikor kihűlt a torta, vízszintesen kettévágjuk, vastagon megkenjük krémmel, majd hosszában is kettévágjuk, és ezt a két részt is krémmel illesztjük össze. Éles késsel körbevágjuk, így alakítva ki az üveg formáját.
- A tészta tetejét és oldalát is vékonyan megkenjük krémmel, hogy jól tapadjon hozzá a marcipán.
- A marcipánt kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és a tésztára borítjuk, rásimítjuk.
- Hasonlóan készítjük a piros marcipánból a kupakot is.
- A fehér marcipánt is kinyújtjuk 3 mm vékonyra, éleit szögletesre vágjuk.
- Ételfestékkel és vékony ecset segítségével megfestjük a címkét.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 7175
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Ez a torta is az ír Szent Patrik napi menü egyik része volt, melyet ketten a férjemmel készítettünk.