Indián szószos saláta
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Saláta
-
200g jégsaláta27 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
25g kenyér69 kcal
Szósz
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Saláta
-
400g jégsaláta53 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
50g kenyér137 kcal
Szósz
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Saláta
-
27.5g jégsaláta4 kcal
-
27.5g kígyóuborka4 kcal
-
13.7g paradicsom2 kcal
-
6.9g virsli18 kcal
-
3.4g füstölt sajt11 kcal
-
3.4g kenyér9 kcal
Szósz
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
2.1g fehérbor2 kcal
-
13.7g joghurt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1416.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 603 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 1110 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 706 micro
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2832.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 739 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 1203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1206 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 2220 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1411 micro
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 354 micro
-
Lut-zea 97 micro
Hozzávalók
Saláta
-
1 közepes fej jégsaláta
-
1 db kígyóuborka
-
2 db paradicsom
-
50 g füstölt sajt
-
1 szelet kenyér
Szósz
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál mustár
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
Saláta
- Megmossuk a salátát, megszárítjuk, majd a kívánt mennyiséget beletépdeljük egy tálba. Az uborkát és a paradicsomot is megmossuk, kockára vágjuk, majd rá a salátára. (Ha másféle zöldségeket teszünk bele, akkor itt kell beletenni.)
- A virsliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és egy tapadásmentes serpenyőben pár perc alatt enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a salátához. A kenyeret is megpirítjuk, majd vagy kockára vágva a zöldségek mellé tesszük, vagy köretként megehetjük. A sajtot (vagy fetát) kockára vágjuk, és a többi hozzávalóhoz adjuk.
Szósz
- A 3-4 cikk fokhagymát meghámozzuk, majd egy tálba törjük. Ehhez adjuk a kiskanál mustárt, és (akárcsak a majonéz esetében) olajjal kikavarjuk, ameddig szép kemény lesz. (Ha kicsapódik, nem kell megijedni, a bor helyrehozza.) Ezután hozzáadjuk a bort, összekavarjuk, majd jöhet a joghurt, só, bors és bazsalikom.
- Miután minden kész van, összekavarjuk a salátát, ráöntjük a szószt, és azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4194
- Feltöltés dátuma: 2014. március 27.
Ajánló
Annak ellenére, hogy kenyeret tartalmaz, virslit és sajtot, ns a fogyókúrám részeként szoktam enni, mert laktat, és mégsem túl nehéz étel. Nyáron a nagy melegben pedig frissítő akár reggelire, akár ebédre vagy vacsorára.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a salátát általában nyáron szoktam elkészíteni, amikor a kertünkben van mindenféle friss zöldség, de télen is, ha nagyon megkívánom. Még a húsimádó férjem is gyakran eszi ezt, nyáron a szósznak köszönhetően. (Az itt említett zöldségeken kívül még szoktam tenni bele paprikát, hagymát, olajbogyót, a sajt helyett pedig lehet tenni bele fetát.) Az indián szószt egy pizzázóban kóstoltam először, és a receptjét nem találva (csak a hozzávalókat a menüben), én így szoktam elkészíteni. Ezt a szószt használom a salátákhoz, pizzákhoz, halhoz, és mindenhol, ahol mártogatós szükséges, természetesen nagy sikerrel. Mindenki imádja.