r
Nosalty Logó

Indiai rántott zöldségek, azaz Pakora

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Júlia
Indiai rántott zöldségek, azaz Pakora
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2362 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    7083 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3372 micro
Összesen 2362 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Nagy nagy tálban összekeverjük a liszteket a fűszerekkel, sütőporral, egy pici sóval, borssal. 5 percig állni hagyjuk.
  2. Közben lereszeljük a brokkolit, cukkinit, édesburgonyát és a hagymát.
  3. A zöldségeket hozzáadjuk a tésztához, majd hozzáadjuk az apróra vágott koriandert és jól elkeverjük. (Aki szereti csípősen, tehet még bele 1-2 aprított jalapenot)
  4. Az olajat felmelegítjük, majd ha már kellő hőmérsékleten van, evőkanállal belekanalazzuk a zöldséges tésztát.
  5. Mindkét oldalát pár percig sütjük, majd papírtörlővel bélelt tálba tesszük.
  6. Ismételjük a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.
  7. Melegen tálaljuk, ízlés szerinti mártogatóssal. (általában menta, vagy tamarind chutney-val fogyasztják)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1684
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 14.

Receptkategóriák

Indiában, illetve Pakisztánban is népszerű ez az egyszerű zöldséges fogás. Mint nagyon sok receptben, ebben is az a jó, hogy szinte bármilyen maradék zöldséget fel lehet használni benne és mindenféleképpen ízletes lesz a végeredmény.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...