r
Nosalty Logó

Indiai csirkeleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Indiai csirkeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    2609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1729 micro
Összesen 1375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A póráhagymát is letisztítjuk, és hosszában félbe vágjuk, majd gondosan megmossuk, és csíkokra vágjuk.
  2. Az olajat wokban felforrósítjuk, ebben a hagymát átsütjük, a póréhagymát hozzáadjuk, és keverés közben 2 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk, és átpároljuk, a tyúkhúslevest apránként hozzáöntjük. Az egészet jól összekeverjük, nehogy csomós legyen.
  3. Az almát meghámozzuk, és magházáig reszeljük. A rizst, az almareszeléket, és a curry port a levesbe tesszük, és az egészet gyenge hőfokon kb. 20 percig gyöngyözve főzzük.
  4. A csirkehús bőrét lefejtjük, húsát felkockázzuk, a levesbe tesszük, és felforrósítjuk. A tejszínt belekeverjük. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 15443
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Ajánló

Ha nincs kéznél főtt csirkehús, vegyünk helyette 300 g csirkemell-filét, öblítsük le hideg vízzel, vágjuk kockákra ,és a főzési idő vége előtt 10 perccel tegyük a levesbe, és főzzük meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leves különlegessége többek között az, hogy wokban készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...