Indiai csirkeleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
35 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
-
28g alma13 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
1g curry por2 kcal
-
50g csirke73 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
228
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
750g szárnyas alaplé53 kcal
-
170g alma80 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
4g curry por13 kcal
-
300g csirke439 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
1375
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
11.1g póréhagyma3 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
41.8g szárnyas alaplé3 kcal
-
9.5g alma4 kcal
-
4.2g rizs15 kcal
-
0.2g curry por1 kcal
-
16.7g csirke24 kcal
-
3.3g főzőtejszín4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
Összesen
76
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
228
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3594 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 2609 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 549.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 937 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1729 micro
Összesen
1375
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
750 ml szárnyas alaplé
-
1 kis db alma
-
75 g rizs
-
1 ek curry por
-
3 ek főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A póráhagymát is letisztítjuk, és hosszában félbe vágjuk, majd gondosan megmossuk, és csíkokra vágjuk.
- Az olajat wokban felforrósítjuk, ebben a hagymát átsütjük, a póréhagymát hozzáadjuk, és keverés közben 2 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk, és átpároljuk, a tyúkhúslevest apránként hozzáöntjük. Az egészet jól összekeverjük, nehogy csomós legyen.
- Az almát meghámozzuk, és magházáig reszeljük. A rizst, az almareszeléket, és a curry port a levesbe tesszük, és az egészet gyenge hőfokon kb. 20 percig gyöngyözve főzzük.
- A csirkehús bőrét lefejtjük, húsát felkockázzuk, a levesbe tesszük, és felforrósítjuk. A tejszínt belekeverjük. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 15496
- Feltöltés dátuma: 2011. május 06.
Ajánló
Ha nincs kéznél főtt csirkehús, vegyünk helyette 300 g csirkemell-filét, öblítsük le hideg vízzel, vágjuk kockákra ,és a főzési idő vége előtt 10 perccel tegyük a levesbe, és főzzük meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A leves különlegessége többek között az, hogy wokban készül.