Illatos, sült kacsa
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
625g kacsahús844 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g koriandermag1 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
100g alma47 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
Összesen
945
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2500g kacsahús3375 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g koriandermag6 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
400g alma187 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Összesen
3779
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
80.1g kacsahús108 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
-
0.6g szójaszósz0 kcal
-
0.9g rozmaring1 kcal
-
12.8g alma6 kcal
-
1.9g fokhagyma3 kcal
-
3.2g fehérbor3 kcal
Összesen
121
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3517.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1317 mg
-
Nátrium 1814 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 575.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
945
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 464.7 g
Zsír
-
Összesen 151.6 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14071.7 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 513 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 5268 mg
-
Nátrium 7256 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2303.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 652 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 134 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 673 micro
-
Kolin: 1377 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
3779
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
-
1 ek só
-
1 tk fehér bors
-
1 tk koriandermag
-
2 ek szójaszósz
-
4 szál rozmaring
-
2 db alma
-
1 fej fokhagyma
-
1 dl fehérbor
Elkészítés
- A kacsát megtisztítjuk a tokoktól és megmossuk, a melleinél és a combjánál a zsírosabb bőrt beirdaljuk. A szecsuáni borsot és a koriandermagot mozsárban megtörjük. A kacsát kívül és belül bedörzsöljük a sóval, a szecsuáni borssal és a koriandermaggal.
- Tekerünk rá frissen őrölve fehér borsot és kívülről szójaszósszal is bekenjük. 1 éjszakát pácoljuk. Másnap a hasüregébe negyedekre vágott, kimagozott almacikkeket tömünk, sütőzacskóba tesszük, melléhelyezünk 1 fej félbe vágott fokhagymát héjastól és a rozmaringágakat. Felöntjük a borral, lezárjuk és sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. másfél óráig sütjük.
- Ha megpuhult, a zacskóból kivesszük, a leve 2/3-át leöntjük, a hasüregéből az almát kivesszük, a rozmaringágakat is eltávolítjuk. A sütőbe visszatéve a kacsát és a fokhagymát pirosra, ropogósra sütjük. Párolt rizzsel és sült gyümölcsökkel, a pirított rozmaringgal, valamint a sütés közben megmaradt és beforralt illatos, fűszeres mártással meglocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 1665
- Feltöltés dátuma: 2022. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept