r
Nosalty Logó

Illatos, sült kacsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Baroness konyhája
Illatos, sült kacsa
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

945
Kalória
116.2g
Fehérje
25.4g
Szénhidrátok
37.9g
Zsír
575.8g
Víz
481.3g
Koleszterin
3.7g
Rost
9.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3779 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3517.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    575.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 945 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    464.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14071.7 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    5268 mg
  • Nátrium
    7256 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    2303.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    1377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 3779 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A kacsát megtisztítjuk a tokoktól és megmossuk, a melleinél és a combjánál a zsírosabb bőrt beirdaljuk. A szecsuáni borsot és a koriandermagot mozsárban megtörjük. A kacsát kívül és belül bedörzsöljük a sóval, a szecsuáni borssal és a koriandermaggal.
  2. Tekerünk rá frissen őrölve fehér borsot és kívülről szójaszósszal is bekenjük. 1 éjszakát pácoljuk. Másnap a hasüregébe negyedekre vágott, kimagozott almacikkeket tömünk, sütőzacskóba tesszük, melléhelyezünk 1 fej félbe vágott fokhagymát héjastól és a rozmaringágakat. Felöntjük a borral, lezárjuk és sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. másfél óráig sütjük.
  3. Ha megpuhult, a zacskóból kivesszük, a leve 2/3-át leöntjük, a hasüregéből az almát kivesszük, a rozmaringágakat is eltávolítjuk. A sütőbe visszatéve a kacsát és a fokhagymát pirosra, ropogósra sütjük. Párolt rizzsel és sült gyümölcsökkel, a pirított rozmaringgal, valamint a sütés közben megmaradt és beforralt illatos, fűszeres mártással meglocsolva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!